Zöldfűszeres- aszalt paradicsomos mártogatós zöldség csíkokkal
4 főre
150 gr Medve zöldfűszeres szendvicskrém
75 gr fűszeres olajban aszalt paradicsom
fél gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
2 zellerszár
1 baguett (vagy paillesse)
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
Fejenként fél szál répát és fél zellerszárat vágjunk vékony, kb. 5 cm-s hasábokra.
A félig még fagyott kenyeret (baguett vagy paillesse) vágjuk vékony szeletekre, tegyük őket tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt süssük ropogósra.
A zöldfűszeres sajtkrémet, az aszaltparadicsomot (fűszeres levével együtt), fél gerezd fokhagymát robotgépben krémesre aprítjuk, sózzuk, borsozzuk.
A krémet a kenyérrel és a zöldség hasábokkal tálaljuk.