Világszintű ékszerdoboz a 4-es 6-os Mester utcai megállójánál

Egyszer régen, nagyon régen napi rendszerességgel jártam a Mester utcába egy épület felújítására dolgozni.
Akkoriban  csak  tömegközlekedtem, és mindig sóvárogva figyeltem a 4-es, 6-os megállójánál található kis órabolt kirakatát.
Gyakran megálltam és csak bámultam a szebbnél szebb időmérőket.
Aztán teltek, múltak az évek, és pár éve be is kellett mennem a Ferenc körút elején található boltba, miután egy éppen nálunk járó G-Shock csatját sikerül szétugrasztani egy kamionnal.
A Casio márkaboltként és hivatalos márkaszervizként tevékenykedő kis üzletben azonnal segítségemre voltak és percek alatt orvosolták a néhány száz forintos problémát.
Újra teltek a hónapok, évek, s egyszer csak arra figyeltem fel az autóból, hogy új portálja, új kirakata lett a kis üzletnek.
Nem volt mit tenni, elsétáltam hát a Ferenc körút 15-be, a Setcomp-hoz hogy Kun Kálmánt, az üzlet tulajdonosát, vezetőjét kérdezzem a megújulásról, illetve a szerviz és az órapiac aktualitásairól.
Amikor beléptem az üzletbe, majdnem szó szerint leesett az állam.
Nemcsak a portál és a kirakat újult meg az  elmúlt hetekben, hanem a teljes bolt átesett egy igen jelentős átalakuláson.
Nem is kezdhettük mással a beszélgetést…
– Miért és miként alakult át a kis órabolt erre a modern és tágas üzletté? -kérdeztem Kun Kálmánt.
– “Hosszú ideje gondolkodtam már azon,hogy fel kellene frissíteni az üzletet és modernebbé kellene tenni a külső megjelenést is.
Több ország óraboltjában volt már szerencsém megfordulni és azt láttam, hogy sokkal előnyösebb, ha átláthatóbb, világosabb egy üzlet.
Sokat nézelődtem az interneten is a különböző márkaboltokról készült fotókat is és egyre inkább kezdett kialakulni bennem egy kép, milyen változásokat is kellene eszközölni.
Végül megbíztam egy céget, hogy készítsenek látványterveket, Ők milyennek álmodnák meg az új dizájnt, valamint kértem egy komplett kivitelezési tervet és árajánlatot.
Olyan grafikákat, látványterveket készítettek, amire nem tudtam nemet mondani, ráadásul azt is vállalták,hogy a péntek esti zárást követően egy héttel később, vasárnap át is adják számunkra az új üzletet, hogy egy hét átalakítást követően a soron következő hétfő reggelen már nyithassunk is.”
Itt kellett félbeszakítanom az üzletvezetőt, ugyanis számomra hihetetlennek tűnik,hogy tényleg egy hét alatt ennyi munkát el lehet végezi.
A teljesen  új portál és kirakat mögött ugyanis teljesen új padló, új bútorok (új elhelyezésben) új világítás, új festés készült el igen rövid idő alatt.
– “A pénteki zárást követően mi elpakoltuk a vitrinekben addig tárolt órákat, kiegészítőket a kivitelező pedig elkezdte bontani a korábbi vitrineket. A folytatásban jött a világítás korszerűsítése (kívül-belül), a kőműves munkák, majd a burkolás és festés.
Volt olyan,hogy hajnal 3-ig, vagy épp reggel 6-ig folyt a munka annak érdekében, hogy a következő fázisnál ne legyen csúszás” – mesélte az üzletvezető.
– “Nagyon lelkiismeretes csapatot ismerhettem meg a kivitelezőkben, mert tényleg minden olyan pillanatban, amikor esetleg valami nehézség adódott, csak a megoldással törődtek és azzal, hogy a vállalt határidőt minden körülmények között tartani tudják”- emelte ki.
“Amikor megérkeztek az új vitrinek és elkezdték beépíteni a helyére az elemeket, úgy dolgoztak a fiúk, hogy reggel nekiláttak, délután megálltak egy ebédszünetre, majd addig folytatták megállás nélkül a munkát, amíg minden a helyére nem került. Ennek a hozzáállásnak köszönhetően mi vasárnap el is kezdhettük berendezni a vitrineket.”
A mellékelt képeken jól látható, hogy az új üzlet tágasabbnak tűnik – köszönhetően a világosabb színeknek és a vitrinek ék alakú elrendezésének.
A  LED-del megvilágított üvegpolcokon az összes Casio sorozatból találhatóak szép számmal karórák. Természetesen a cég hivatalos dekorációi “órapultjai” sem maradhattak el a bemutatótérből.
– “A vitrinek berendezésénél nagy segítségemre volt a Fast Hungary Kft. csapata. Ők a hivatalos hazai importőre a Casio márkának. Mi nagyon jó kapcsolatot ápolunk a céggel és a munkatársaival, így nem is volt kérdéses, hogy aktívan segítenek az órák elrendezésében.
Nagy Sándor például egy tervrajzot küldött számunkra, hogy milyen sorrendben (G-Shock, Frogman, Edifice, …) lenne a legelőnyösebb bemutatni a karórákat.
Szerintem nagyon logikusan van felépítve az új elrendezés, mert szemmagasság közelébe (a felső polcokra) kerültek a különlegesebb, elegánsabb, exkluzívabb, drágább órák, az alatta lévő polcon pedig a belépő szinttől indulnak az időmérők.”
Az is tudatos volt, hogy az üzletbe lépve, a bejárati ajtóhoz közelebb lettek elhelyezve a népszerűbb és különlegesebb sorozatok. a másik oldalra kerültek a női órák és az “egyéb” sorozatú kronométerek.
Nem kezdtem el megszámolni, hogy hány darabóra is található a zárható üvegajtók mögött a polcokon… Kálmán magától mondta, hogy mivel hivatalos márkabolt és márkaszerviz, arra törekednek, hogy valamennyi sorozatból legyen fizikailag is a boltban. Ennek köszönhetően több száz órát tud a gyakorlatban is megtekinteni, megtapogatni az, aki Casio időmérőt szeretne vásárolni magának a Ferenc körúton.
Az üzletben működik a hivatalos Casio márkaszerviz is.
Kun Kálmán arról mesélt, hogy már ’96 óta foglalkozik hivatalosan is a Casio órák javításával.
Fontos kiemelni, hogy az üzletben vásárolt minden egyesórára +1év garanciát vállalnak a gyári garancián felül.
– “Azért vállaltunk be extra egy év garanciát, mert tudjuk, milyen minőségű órákkal foglalkozunk és meggyőződésünk, hogy a vásárlóinknak ez pluszmegerősítést ad” – fejtette ki álláspontját a tulajdonos.
Természetesen nem hagyhattam ki, hogy a szervizelésről is beszélgessünk egy kicsit.
– “Elemcserével, szíj javítással esetleg üvegcserével (nem a G-Shock sorozatnál!) fordulnak hozzánk a leggyakrabban. Ezek mellett sajnos több olyan alaklom is van, amikor valahol máshol cseréltették ki az elemet/akkumulátort és ott nem figyeltek a szigetelés cseréjére,megfelelő visszahelyezésére,így megszűnt az adott óra vízállósága. Mi minden egyes elemcserénél nyomáspróbázzuk is az órákat, hogy ezzel is ellenőrizzük, nincs-e esetleg valami  sérülés a szigetelésen” – emelte ki Kun Kálmán.
“Az alkatrészellátással sincs gond, hisz – ahogy már említettem – a Fast Hungary Kft.-vel jó kapcsolatot ápolunk és ha kell, akár SOS-ben is eljuttatnak hozzánk egy-egy hiányzó alkatrészt, ha épp’ arra lenne szükség.
A javításoknál egyénként úgy vállaljuk a munkát, hogy lehetőség szerint az adott hét péntekére készülünk el azokkal. Természetesen ha sürgős, vagy nem valami komolyabb munkáról van szó,akkor megvárható, vagy egy órán belül tudjuk vállalni.”
Jelenleg négy alkalmazott dolgozik a Ferenc körúti, igazi ékszerdobozzá vált üzletben.
Kun Kálmánnal beszélgettünk még egy keveset az “órás utánpótlás” nevelésének jelentőségéről is és arra jutottunk,hogy nagyon  fontos a gyakorlati tudás átadása a fiatal generáció számára. De legalább ennyire fontos az új technikák, technológiák megismerése is.
A Ferenc körút 15-ben a Casio órák mellett más időmérők szervizelését is be tudják vállalni a felkészült szakembereknek köszönhetően.

De akkor is érdemes ellátogatni az új üzletbe, ha csak van egy kis szabadideje az embernek, mert tényleg egy világszintű ékszerdobozba kerülhetünk a főváros szívében.