Sült töltött cukkíni

4 főre

140 gr natúr Medves Sajt

4 db közepes cukkíni

100 gr olajbogyó

50 gr dió

fél csokor bazsalikom

fél csokor petrezsselyem

100 gr koktélparadicsom

50 gr bacon szalonna

1 evőkanál panko-morzsa (vagy zsemlemorzsa)

só, bors

A megmosott, hosszában félbevágott cukkini belsejét kivájjuk.

A Medvesajtot apró kockákra vágjuk, és aprított olívabogyóval, tört dióval, aprított bazsalikommal és petrezselyemmel, apróra vágott koktélparadicsommal, sütőben ropogósra sütött bacon morzsával összekeverjük. (Baconmorzsa: Előmelegített sütőben 180 fokon tepsire helyezve készre sütöm.)

Ezzel a keverékkel megtöltjük a cukkíni-hajókat, tetejüket megszórjuk panko-morzsval vagy zsemlemorzsával, és forró sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.