Sült töltött cukkíni
4 főre
140 gr natúr Medves Sajt
4 db közepes cukkíni
100 gr olajbogyó
50 gr dió
fél csokor bazsalikom
fél csokor petrezsselyem
100 gr koktélparadicsom
50 gr bacon szalonna
1 evőkanál panko-morzsa (vagy zsemlemorzsa)
só, bors
A megmosott, hosszában félbevágott cukkini belsejét kivájjuk.
A Medvesajtot apró kockákra vágjuk, és aprított olívabogyóval, tört dióval, aprított bazsalikommal és petrezselyemmel, apróra vágott koktélparadicsommal, sütőben ropogósra sütött bacon morzsával összekeverjük. (Baconmorzsa: Előmelegített sütőben 180 fokon tepsire helyezve készre sütöm.)
Ezzel a keverékkel megtöltjük a cukkíni-hajókat, tetejüket megszórjuk panko-morzsval vagy zsemlemorzsával, és forró sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.