Sajtkrémes brownie
4 főre
125 gr étcsokoládé
125 gr vaj
2 tojás
150 gr kristálycukor
10 gr vaníliás cukor
75 gr finomliszt
egy csipet só
100 gr natúr Medve Sajt
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Gőz felett addig olvasztjuk az étcsokoládét vajjal, amíg bársonyosan sima és egynemű nem lesz. Ezt a keveréket fontos, hogy langyosan/melegen tartsuk. (kb. 40-45 fokon) A tojásokat a cukorral elkeverjük, de nem habosítjuk, majd ebbe keverjük az olvasztott csokoládés vajat. Ha simára kevertük hozzá adjuk a lisztet és a sót.
A sütőformákba beleöntjük a massza felét majd rávagdossuk a krémsajtot, majd ráöntjük a tészta másik felét is.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük, időnként rápillantva, hogy a teteje szilárd legyen, de a közepe maradjon folyós. Meghűlve könnyen vágható, szobahőmérsékleten fogyasztandó.