Pirított magvas sajtgolyók sült padlizsán hajón, kevert salátával
4 főre
70 gr laktózmentes natúr Medve Sajt (4 db)
70 gr sülthagymás Medve Sajt (4 db)
70 gr csípőspaprikás Medves Sajt (4 db)
1 közepes méretű padlizsán
100 gr vegyes magvak (szezámmag, mandulapehely, napraforgómag, ízlés szerint)
4 marék vegyes (mesclun) saláta
1 evőkanál balzsamkrém
só, bors
1 evőkanál olívaolaj
A padlizsán chips-hez a padlizsánokat hajszálvékony szeletekre vágjuk és sütőben 150 fokon, hőlégkeverésen 20 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, vékonyan megkenjük olívaolajjal.
Egy marék mosott mesclun salátát a padlizsán szeletekre halmozunk, kevés balzsamkrémmel meglocsoljuk.
A vegyes magvakat száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.
Az ízesített Medvesajtot tenyerünk között golyókká formáljuk, és az illatos magvakba forgatjuk.
A golyókat a saláta tetején tálaljuk. Adagonként 3 db, különböző ízű golyó kerül a saláta tetejére.