Nyár a konyhában a Tefallal
A nyár és az iskolaszünet tökéletes alkalmat kínál a barátokkal, családdal töltött szabadtéri estékhez, finom ételek elkészítéséhez. A grillszezon közepén járunk, minden kertből, erkélyről a grillezett hús és zöldség kellemes illata terjeng. Lássuk, mi mindent grillezhetünk, hogyan tervezzünk meg egy tökéletes, ízekkel és illatokkal teli kerti partit!
A grillezés alapszabálya: ha tökéletes ínyenc élményt szeretnél, akkor igazán jó minőségű alapanyagokkal dolgozz! Szükséged lesz továbbá egy jó grillező készülékre. Soha ne sózd meg a húst grillezés előtt, és ugyanez vonatkozik a zöldségekre is. A zöldségeket szárazon grillezd, és csak utána kend be őket friss fűszernövényekbőll, fűszerekből és szűz olívaolajból készített páccal. Egyre népszerűbbé vállnak a grillezett sajtok is. Ezek közül a legmegfelelőbbek azok, amelyeket kifejezetten erre a célra terveztek, illetve a kéreggel rendelkezők, mint amilyen például a camembert, mert a kérgének köszönhetően grillezés közben nem folyik szét. A hab a tortán a pedig grillezett gyümölcs, hiszen a banán, az alma, a körte, az őszibarack vagy a sárgabarack nagyszerű grillezve, de grilltartozékokkal nagyszerű csokis – vagy gyümölcsös pitét is varázsolhatsz belőlük! Befejezésképpen pedig készíts egy különleges, nyári, napsütötte italt!
Szakértőink ezekkel a receptekkel, és további tippekkel is készültek!
Fülöp Lili táplálkozási szakértőnk tanácsai:
A nyár a grillezés ideje! Az alábbi 3 tippel garantáltan egészséges finomságokat varázsolhatsz majd az asztalra:
– Válassz mindig friss, körülbelül hüvelykujjnyi vastagságú hússzeleteket a grillezéshez. A pácot készítsd el Te, így elkerülheted a hozzáadott túlzott mennyiségű só, cukor vagy egyéb adalékanyagok bevitelét
– Vigyázz a túlsütéssel! Az égett szeletek rákkeltő hatással bírnak, ha véletlenül túl sokáig a rácson maradtak a húsok vagy a zöldségek, ne fogyaszd el őket.
– A húsok remek kiegészítői a grillezett zöldségek, ráadásul nyáron szezonálisan, frissen kaphatod meg őket a piacon. Bátran kísérletezz a grillezett padlizsánnal, cukkinivel, paprikával vagy akár a kukoricával is!
Egy nap a Tefallal @timeakittiokos
„A napot szeretjük egy tápláló közös reggelivel indítani, hogy mindenki jókedvűen és megfelelő energiával tudjon belevágni a pörgős napba. A reggeli bölcsijáratot sokszor igyekszem összekötni a futással, ami után délelőtt és a koradélutáni alvásidőben dolgozom, délután és este pedig a családommal, barátaimmal töltöm az időt – sokszor például közös főzéssel és étkezésekkel, amelyeket akkor is prioritásként kezelünk, amikor sok a dolgunk. Hiszen az izgalmas, egészséges és ízletes ételek nemcsak a testünket, de a lelkünket is táplálják; arról nem is beszélve, hogy a kisfiunk jövőbeli életmódbéli szokásait is leginkább a példamutatással és a közös étkezésekkel tudjuk megalapozni.“.