Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Sütőtök és édesburgonya

Egy tányéron tökéletes összhangban, a Bonduelle narancssárga inspirációja

Újabb színes állomásához érkezett a „Bonduelle Színek: Színesítsd a tányérod!” elnevezésű kampány, amelyet a márka azzal a céllal indított, hogy sokszínűségét, termék-portfóliója széles választékát alapul véve, vadonatúj és könnyen elkészíthető, kreatív recept-videókkal inspiráljon az egészséges táplálkozásra. A kampány eddig megjelent receptvideóiban az aranybarna, a sárga és a zöld színek játszották a főszerepet. A 2018-as évi második inspiráló recept-videó pedig nem más, mint egy ízletes, narancssárga színű fogás sütőtökkel és édesburgonyával. 

Nevével ellentétben, a sütőtök nemcsak sütve ízletes, hanem levesek, desszertek, köretek népszerű alapanyaga is. Szeptembertől januárig tart a szezonja, de mivel B és C-vitaminokban gazdag, ezért egész évben népszerű. Alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt a fogyókúrázók egyik ideális tápláléka. Sőt, kitűnő kalcium, cink, mangán, réz, vas és folsav-forrás, egészségmegőrző, gyógyító hatása többszörösen bizonyított. Megfázásos tünetek kezelésére is ajánlott, csökkenti az asztma-rohamokat. A népi gyógyászat szerint a sütőtök fogyasztása szépíti a bőrt, többek közt segít a szív és koszorúér problémák megelőzésében.

A sütőtökhöz hasonlóan, az édesburgonya rendszeres fogyasztását, pozitív élettani hatásait is számtalan érv támasztja alá. Amellett, hogy nagyon finom, alacsony a glikémiás terhelése, rostban gazdag, sok benne az antioxidáns és a béta karotin, illetve a mangán. Egy közepes méretű édesburgonya a napi mangán-szükséglet 28%-át biztosítja! A mangán tulajdonképpen egy fontos só, segíti az emésztést, a megfelelő anyagok beépülését a szervezetbe. D-vitamin tartalma jót tesz a fogaknak, a bőrnek, és a szívnek.

Összességében a sütőtök és az édesburgonya két fantasztikus zöldség, a Bonduelle könnyen elkészíthető narancssárga receptjével napsugaras hangulatot és kényeztető, gazdag ízeket varázsolhatunk a tányérunkra. A recept különlegessége a bébirépából és sajtból álló palást, amitől nem kell megijedni, mert ezt is könnyű elkészíteni, és a végeredmény mindenkit lenyűgöz. Mintha egy mesterszakács sürgött-forgott volna a konyhában. Íme a recept, főzésre fel!

Sütőtökös egyveleg sajtos bébirépapalástban, édesburgonyával

Hozzávalók:

1 csomag Bonduelle sütőtökös krémleves zöldségkeverék

1 doboz Bonduelle bébirépa

1 db. édesburgonya

10 dkg vörös cheddar sajt

1 narancs

2 dl kókusztejszín

3 gerezd fokhagyma

só, chili, római kömény

Egy tűzálló tálat sütőpapírral kibélelünk, majd megszórjuk a lereszelt cheddar sajttal. Rásorakoztatjuk a Bonduelle bébirépákat – amelyeket előzetesen papírtörlőn megtörlünk. Előmelegített sütőben pár percig sütjük.(170 °C-on 3-4 perc) Kevés olajon megpirítjuk a fagyasztott Bonduelle sütőtökös krémleves zöldségkeveréket, ízesítésnek sót, chilit, római köményt és préselt fokhagymát szórunk rá. A felét leturmixoljuk, miközben hozzáadjuk a kókusztejszínt és ízlés szerint egy narancs levét és héját. A bébirépapalástot kivesszük a sütőből, egy sütőpapírral lazán körbetekert üres konzervdobozra fektetjük, majd hagyjuk hűlni. Az édesburgonyát meghámozzuk, hosszában vékony szeletekre vágjuk és kenyérpirítóban meggrillezzük. (kb. kétszer a maximum fokozaton) A bébirépás palástba halmozzuk a sütőtökös zöldségkeveréket, majd a sütőtökös pürével, pirított édesburgonyával tálaljuk. Narancsszelettel, narancshéjjal díszíthetjük!