Forradalmi véradás a Naplóban

Kolbásszal, sörrel és meglepetéssel várják a véradókat a debreceni vöröskeresztesek a Napló Székházban március elsején.

Március elseje, a tavasz első napja, walesben nemzeti ünnep, a bolgárok a honfoglalásukhoz is kötődő martenica-babát készítik el ezen a napon. „Nyissa a tavaszt véradással!” – javasolják a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének véradószervezői, hiszen március 1-én 13.30 és 17.30 között tartják a nosztalgia-véradást a Napló Székházban (Debrecen, Dósa nádor tér 10.).

Kokárda a hősöknek

A közelgő nemzeti ünnepünkre is emlékeztetnek a szervezők ezen a napon, s minden donornak kokárdát adnak, amiket vöröskeresztes önkéntesek készítenek az alkalomra. Így a mindennapok csendes hőseinek, a véradóknak, ezzel már nem kell készülniük. Természetesen a véradás után mindenkit kolbásszal és sörrel vendégelnek meg, ahogy az már hagyománnyá vált a „naplós véradáson”.

Mint minden alkalommal, most is emlékeztetik a véradókat a szervezők, hogy hozzák magukkal a jelentkezéshez irataikat (személyazonosító igazolványukat, lakcím- és TAJ-kártyájukat), étkezzenek a napszaknak megfelelően, és fogyasszanak bőségesen folyadékot.