A Ready Player One sztárja

READY PLAYER ONE

Nincs fiatal színész, aki ne irigyelné nagyon Thy Sheridan-t. A 22 éves texasi színész 11 éves korában már Brad Pitt-tel játszott. Még nem volt nagykorú, mire meghajolt már a Cannes-i és Velencei Fesztivál díjátadóján is, volt Nicolas Cage, James McAvoy és John Travolta partnere, Terrence Malick után Jeff Nichols is főszerepet osztott rá, és 2015-ben egyszerre három filmje került be a Sundance Filmfesztivál versenyprogramjába.

És most jön a következő – minden eddiginél nagyobb – dobás: abszolút főszerepet játszik abban a filmben, amely sokak szerint mérföldkő lehet a mozi történetében. Steven Spielberg ugyanis a virtuális jövőbe vezeti nézőit. A Ready Player One (Ready Player One, hazai bemutató: március 29.) 2045-ben játszódik, amelynek sivár világából mindenki egy közös virtuális valóságba, az Oasisbe menekül – így a film kétféle, párhuzamos világban játszódik, vagyis minden szereplőnek az avatárja is játszik.

A különleges technikai megoldások mellett spielbergi izgalmat, és az 1980-as évek klasszikus filmjeivel, zenéivel és kompjúterjátékaival kapcsolatos nosztalgiát is bőven ígérő film valószínűleg még tovább lendíti Thy Sheridan karrierjét – és mert ennél magasabbra alig lehet már jutni, a színész rendezni szeretne.

– Kiskamasz koromig tulajdonképpen nem is láttam filmeket – nyilatkozta Sheridan. – Rengeteg a pótolnivalóm, és rengeteget tanultam az utóbbi években. És nem akarok megállni.

IC Press