Cibulkova boldog, ha segíthet

Dominika Cibulkova: „Mindig boldog vagyok, ha segíthetek azoknak, akiknek szüksége van rá.”

Dedikált teniszütőjének jótékonysági árverésével segíti a WTA győztes teniszezőnő a Ronald Házakat igénybe vevő gyermekeket és családjaikat

A mai nappal (SIC) kezdetét veszi az árverés és egészen március 20-ig lehet licitálni Dominika Cibulkova dedikált teniszütőjére a Vatera aukciós felületén. Az aukcióból befolyó összeget a hazai Ronald Házak működtetésére fordítják, hogy a beteg gyerekek és családjuk az elhúzódó korházi kezelések alatt is otthoni körülmények között, együtt lehessenek. Az idei évben jegyek megvásárlásával is segíthetik az alapítvány munkáját, hiszen minden egyes belépő árából 100 Ft-ot az alapítványnak adományoz a Magyar Tenisz Szövetség.

A Women’s Tennis Association (WTA) a legnagyobb női professzionális sportszervezet, nemzetközi szinten szoros kapcsolatot ápol a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvánnyal. A Magyar Tenisz Szövetség a tavalyi évhez hasonlóan folytatja az együttműködést a Házzal. 2017-ben Szeles Mónika ütőjének árverezésével 115 000 Ft gyűlt össze, amelyből sporteszközöket vásároltak.

Ebben az évben az együttműködés keretén belül a budapesti Ronald Házban tartották a Hungarian Ladies Open WTA-teniszverseny főtáblájának sorsolását, ahol a szlovák származású korábbi világbajnok és a verseny első kiemeltje, Dominika Cibulkova teniszezőnő, a Ronald Házak javára történő árverésre adta át dedikált teniszütőjét. „Mindig is szerettem jótékonykodni, mert boldoggá tesz, ha segíthetek azoknak, akiknek szüksége van rá. Most a torna is segít, aminek nagyon örülök. Remélhetőleg hozhatunk egy kis örömöt a Ronald Ház lakóinak életébe.” – mondta Dominika az átadáskor.

Az alapítvány a következő hetekben a Vatera oldalán, aukció keretében árverezi el a teniszütőt, az ebből befolyó bevételt pedig a házak működtetésére fordítja. Az idei évben a teniszversenyre történő jegyvásárlással bárki támogathatja az alapítvány munkáját, a Magyar Tenisz Szövetség ugyanis minden egyes belépő árából 100 Ft-ot az alapítványnak ajánlott fel.

Azok, akik szeretnének erre a különleges teniszütőre licitálni és ezzel egy jó ügyet is támogatni, azok ezt az alábbi linken keresztül tehetik meg:

http://www.vatera.hu/dominika-cibulkova-dedikalt-teniszutoje-2596178423.html

 

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványról

Az alapítvány, mely 1974-ben az Egyesült Államokban indult útjára, a világ számos pontján megtalálható Ronald McDonald Házakban olyan családok számára biztosít otthoni körülményeket térítésmentesen, akiknek beteg gyermeke elhúzódó, az otthontól távol eső kórházi kezelésen esik át. Bár a kicsik kórházban töltik napjaik nagy részét, családjuk közelsége hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben viseljék a betegség és a kezelések megpróbáltatásait. A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány magyar tagozata 1994-ben alakult, mely fennállása óta 10 000 családnak váltak hosszabb-rövidebb időre otthonukká. 1999-ben Budapesten, az I. számú Gyermekklinika szomszédságában nyílt meg az első hazai Ronald McDonald Ház, amely jelenleg 20 apartmannal áll a családok rendelkezésére. 2004-ben Miskolcon, a megyei kórház területén alakult meg a második hazai Ronald McDonald Ház, amely 12 apartmanban biztosít átmeneti otthont a kis betegeknek és szüleiknek. 2016-ban a Pécsi Gyermekklinika épületében két Ronald családi szobát került átadásra, melyben 4 gyermek tartózkodhat a szülővel együtt a kezelés alatt.