Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Rózsaszín grépfrút szörbet

Bár a fagylalt szezontól függetlenül sokunk kedvenc desszertje, nyáron a legtöbben egyszerűen nem tudnak betelni vele. „Szerencsére manapság már nem kell messzire menni a minél teljesebb kulináris élmények érdekében. Akár otthon is készíthetünk ízletesebbnél-ízletesebb fagylaltokat” – emelte ki Simon László a Sage termékmenedzsere.

„A szörbet egy nagyon régi, a fagylaltok őseként is emlegetett friss vagy fagyasztott gyümölcsből készített üdítő, jeges édesség, amit általában az étkezés végén desszertként, de a két főfogás között gyomornyugtatóként szolgálnak fel” – hangsúlyozta Simon László, a Sage termékmenedzsere. Ha valaki szereti a gyümölcsöket, de jobban preferálja pürésített formában, édesen fogyasztani, akkor a szörbet kiváló választás lehet.

A rózsaszín grépfrút szörbethez 160 g porcukorra, 375 ml vízre, 190 ml friss rózsaszín vagy rubintvörös, lehűtött grépfrút lére, valamint egy enyhén felvert tojásfehérjére van szükség.

Elkészítés:

  • Keverjük össze a cukrot és a vizet egy nyeles edényben, alacsony hőfokon történő melegítés mellett. Folyamatosan kevergessük, hogy feloldódjon a cukor. Ezt követően növeljük a hőfokot és hagyjuk, hogy két percig folyamatosan gőzölögjön. Ezután tegyük a hűtőbe, hogy kellően lehűljön a mixtúra.
  • Keverjük össze a cukorszirupot, a grépfrútlét és a tojásfehérjét egy tálban. Ezt követően állítsuk be a fagylaltgépet a kívánt beállításra és keverési fokozatra.
  • Miután a massza megfagyott, akkor öntsük bele egy fagyálló tálba és tartsuk a fagyasztószekrényben legfeljebb egy hétig.

„Ez a recept a tojásfehérje felhasználása nélkül is elkészíthető. Ilyenkor azt tanácsoljuk, hogy használjuk a manuális beállítást a fagylaltgépen és hagyjuk, hogy legalább 60 percig keverje a gép a masszát. Ebben az esetben 700 ml-es szörbet fagylaltot kapunk.”

http://gasztroll.hu & SAGE