Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Rózsaszín ételekkel a mellrák ellen

A Mellrákinfó Egyesület Borsod-Abaúj-Zemplén megyei csoportja a mellrák-ellenes hónap jegyében gasztrokampányt indít, amelyhez idén csatlakozik a miskolctapolcai Avalon Park olasz étterme, az Avalon Ristorante is.

Október a nemzetközi mellrák elleni küzdelem hónapja. Ennek okán különböző kezdeményezések indultak Miskolc városában is, hogy felhívják a figyelmet a betegségre és annak megelőzésére. A Mellrákinfó Egyesület a mellrákkal küzdő nők segítésére jött létre. A Budapesten megalapult szervezet több vidéki csoportot is létrehozott, hogy ne csak a fővárosban élőket támogassák, hanem az ország több pontján is segítséget tudjanak nyújtani. Az egyesület borsodi csoportja a miskolci Herman Ottó Múzeumban megtekinthető fotókiállítás mellett Pink Gasztrokampányt indított, adománygyűjtési céllal. A kezdeményezéshez csatlakozott miskolci vendéglátóhelyek úgynevezett pink ételekkel, italokkal és desszertekkel bővítik kínálatukat október 1. és október 31. között. Az egészséges finomságok megvásárlásából befolyt összeg a Mellrákinfó-Borsodhoz kerül.

A kezdeményezéshez csatlakozott az Avalon Park étterme, az Avalon Ristorante is, ahol a kampány időszakában, azaz októberben szintén kaphatók pink ételek. Az érdeklődők a különleges főétel és desszert mellett bíztató üzenetekkel díszített kis sütemények közül is választhatnak. A rózsaszín menüt a Ristorante séfjei, Szepesi Gábor kreatív chef és Albók Gyula executive chef úgy álmodták meg, hogy azok kizárólag jótékony hatású alapanyagok felhasználásával készüljenek. Ilyen hozzávalók például a sárgarépa, az áfonya és a cékla, amelyek csökkentik a mellrák kockázatát, vagy a chia mag és a pitaja, amelyek bizonyítottan számtalan pozitív élettani hatást gyakorolnak a szervezetre. A főételek és a desszertek árának 20%-át, a kis sütemények árának pedig 100%-át ajánlja fel az étterem az egyesület számára.

Érdemes tehát ellátogatni az Avalon Ristoranteba, ahol most a különleges ételek elfogyasztásával egy jó ügyet is szolgálhatunk.