Mimosa
Talán a legismertebb pezsgőkoktél. Elkészítése nagyon egyszerű, mindösszesen két hozzávalóra van szükségünk:
– 1 rész narancslé
– 1 rész hideg pezsgő (lehetőleg valamely szárazabb kategóriából)
Nincs más dolgunk, mint a narancslevet pohárba tölteni és felönteni a pezsgővel. A merészebbek egy pici Triple Sec-kel bolondíthatják.
Kir Royal
A Kir Royal egy méltán híres francia ital; világszerte népszerű, elegáns koktél. Ebben az esetben is két hozzávalóra van szükségünk:
– 1 rész Créme de Cassis (feketeribizli-likőr)
– 4 rész hideg pezsgő (lehetőleg valamely szárazabb kategóriából)
A likőrt a pohárba töltjük, és felöntjük a pezsgővel. A látvány kedvéért egy fürt fekete ribizlit is tehetünk a pohárra.
Bellini
Egy igazán különleges, krémes és gyümölcsös koktél a Bellini, mely Olaszországból hódította meg a világot.
Hozzávalók:
– 2 rész őszibarackvelő vagy lé
– 3 rész hideg pezsgő
A szokásos módon a pezsgőt a gyümölcslére öntjük. Az eredeti recept fehérhúsú őszibarackkal készül, így ha esetleg akad a fagyasztóban ilyen gyümölcs még a nyárról, bátran próbáljuk ki ezt a változatot.
Fotók: PhotoPin
szupermenta.hu