Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Céklás rakott cannelloni vörösbabbal és parmezánnal

Bonduelle bordó inspiráció

Itt a tavasz és az év első hosszú hétvégéje, lehet a konyhában kísérletezni, alkotni, új ízeket kipróbálni. Erre inspirál a „Bonduelle Színek: Színesítsd a tányérod!” elnevezésű kampány utolsó, bordó színre épülő receptvideója is. Mint ismeretes, a márka azzal a céllal indította színes kampányát, hogy termék-portfóliója széles választékát alapul véve, vadonatúj és könnyen elkészíthető, kreatív recept-videókkal inspiráljon az egészséges táplálkozásra. Az eddig megjelent receptvideókban aranybarna; sárga; zöld és narancssárga színek játszották a főszerepet. A március 13-tól megtekinthető bordó videóban cékla és vörösbab felhasználásával készül a látványos fogás, amelynek nemcsak receptjét osztjuk meg, hanem a cannelloni színezésére még egy zseniális konyhai trükköt is elárulunk.

Főzés előtt, íme a cékla és a vörösbab legfontosabb jótékony hatásai.

A cékla majdnem egész évben elérhető, így évszaktól függetlenül készíthetünk belőle levest, salátát, turmixot, savanyúságot. Többnyire a gyökerét használjuk, de levelei is egészségesek, fogyaszthatók. Magas az antioxidáns tartalma, ez védi sejtjeinket a szabad gyökök káros hatásaitól. A cékla hatóanyagai pozitívan befolyásolják a szervezet vérképzését, a sav-bázis egyensúlyunkat. Étrendükbe beépítve, rendszeres fogyasztásával legfontosabb méregtelenítő szervünket, a májunkat is tisztíthatjuk.

A babnak, vagy népies nevén “paszulynak” több mint száz fajtája ismert, mindegyik különböző tulajdonságokkal rendelkezik. A legmagasabb antioxidáns tartalma azonban a vörösbabnak van. Alapzöldségeink egyike, készíthető belőle leves, saláta, főzelék, vagy éppen pogácsa. Csökkenti a vércukorszintet, a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Nagyon alacsony a zsír- és nátriumtartalma, fogyasztásával megőrizhetjük testsúlyunkat. Jó hatással van a gyomrunkra, ha a babot pikánsan fűszerezzük, mint ahogy bordó receptünkben is.

Céklás rakott cannelloni vörösbabbal és parmezánnal

Hozzávalók:

1 üveg Bonduelle cékla

1 konzerv Bonduelle vörösbab

2 db. lila hagyma

25 dkg darált hús

cannelloni tészta

25 dkg natúr krémsajt

5 dkg reszelt parmezán

2 dkg parmezánforgács

tejföl

Ízlés szerint olaj, só, bors

Elkészítés

Serpenyőben kevés olajt hevítünk, majd az apróra vágott lila hagymát és a darált húst kissé lepirítjuk, fűszerezzük. Hozzáadunk egy fél doboz Bonduelle vörösbabot, átforgatjuk, elkeverjük 5 dkg krémsajttal, kevés céklalével meglocsoljuk, pépesítjük, majd nyomózsákba töltjük.

A nyers cannelloni tésztákat hideg céklalé-fürdőbe mártjuk (10-15 percre), majd felállítva tűzállóedénybe sorakoztatjuk őket. A vörösbabos, darált húsos masszával megtöltjük a bordóra színezett tésztákat és a maradék cékla levet óvatosan rájuk öntjük, kb. a hőálló tál ¾ magasságáig.

Fél üveg Bonduelle céklát és a Bonduelle vörösbabkonzerv másik felét 20 dkg krémsajttal pépesítjük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a reszelt parmezánt is. A keveréket kevés tejföllel és céklalével krémesíthetjük. Az így kapott szószt a töltött tésztacsövek tetejére öntjük, majd parmezánforgácsokat szórunk a tetejére. Előmelegített sütőben 160 fokon, alufóliával lefedve sütjük, 40-50 percig.

Tálalásnál bordó színű babos szószt, savanyúságnak céklát kínálhatunk mellé.