3 ízletes frissítő smoothie recept a nyárra
Nyáron a nehéz reggelik helyett sokkal jobban eshetnek a gyümölcsökből, tejből és joghurtokból készült smoothie-k, amelyek ráadásul könnyebben is emészthetők. „A ’60-as években a smoothie még inkább csak gyümölcsökből és jégkásából állt, manapság azonban tejjel és joghurttal is elkészíthetjük, így finom és tápáló reggeliként is funkcionálhatnak” – emelte ki Simon László, a Sage termékmenedzsere. Az ausztrál márka most 3 ízletes smoothie-val szeretne kedveskedni.
Epres-kókuszos
Az ellenállhatatlan illatú, édes, lédús és mélyvörös eper szinte bármilyen étel ízét és megjelenését képes feldobni. Talán meglepő, de az összes gyümölcs közül az eper tartalmazza a legtöbb C-vitamint, emellett antioxidánsokban is gazdag. A málna pedig káliumban, magnéziumban és vasban bővelkedik. A két gyümölcs együtt igazi nyerő párosnak számít, főleg, ha ízletes smoothie készül belőle.
Elkészítéséhez szükség van >>>
Feketeribizlis smoothie
A feketeribizli szezonja ugyan leginkább nyár elején van, de fagyasztott formában egész évben lehet kapni. Feltételezések szerint az első feketeribizli töveket a XIV. században hozták Európába a Földközi-tenger környékéről, azóta jelen van kontinensünkön. A zamatos gyümölcs rendkívül hasznos élettani hatásokkal bír, mert kevés cukrot, ámde sok rostot tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az emésztőfunkciók megfelelő működéséhez. A benne lévő nagy mennyiségű C-vitamin miatt pedig kiváló immunerősítő, míg B2 vitamin tartalma segíti a zsírsavak lebontását és a méregtelenítést.
Elkészítéséhez szükség van >>>
Fahéjas-narancsos smoothie
A narancs frissítő íze és rostokban gazdag mivolta miatt igazi sláger gyümölcs, ami sohasem fog kimenni a divatból. A fahéj pedig karakteres íze és illata mellett segít a vércukorszint szabályozásában, egy amerikai kutatás ugyanis rávilágított, hogy a fahéj hatására csökken az éhgyomri vércukorszint és javul a szervezet inzulinválasza olyannyira, hogy rendszeres fogyasztása a diabéteszben szenvedők számára is segítség lehet.