Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Nyolcadik alkalommal mutatkoznak be Villány prémium borai a pécsi Kodály Központban

A Pécsen megrendezendő 22. Európai Bordalfesztiválhoz kapcsolódva nyolcadik alkalommal mutatkoznak be Villány prémium borai a Kodály Központ aulájában szeptember 22-én, az esti gálakoncert előtt – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A Villány-Siklósi Borút Egyesület közleménye szerint az eseményen a borvidék két arcát mutatják meg, a bormustra 9 Villányi Francjával és 13 Villányi REDy-vel, azaz Y-generációs közösségi bisztróborával.

A villányi borvidék – mint emlékeztettek – az országban elsőként dolgozott ki 2006-ban átfogó eredetvédelmi rendszert. A prémium kategóriába sorolt borok, a classicusnál szigorúbb szabályozásnak felelnek meg, egyedi dűlő jelleget, valamint a borász, a borászat részéről további sajátos értékeket mutatnak.

Villány „zászlóshajója a Villányi Franc, amely az elegancia, az egyensúly, a finomhangolás művésze, sokrétűségét mutatja, hogy a fajtajelleg mellett teret enged a borász egyéniségének is. Legalább egy éves fahordós érlelést kap, s a hosszú palackos érlelést is meghálálja” – írták.

Hozzátették: a borvidék vidám, mosolygós arca, a REDy, amely a gyümölcsös, fiatalos, kedves, pimasz, vagány bisztróbor. A borok karakterét Villány tradicionális fajtája, a portugieser határozza meg, a házasításban megjelenhetnek még blauburger, zweigelt, kadarka, kékfrankos és más ott honos fajta.

A prémium bormustra műsorán a Bock Pince, a Csányi Pincészet, Gere Attila, Gere Tamás és Zsolt, Günzer Tamás, a Jackfall Bormanufaktúra, Maczkó Róbert, a Mokos Családi Pincészet, a Müller Pince, a Szemes Pincészet, Tiffán Ede és Zsolt Pincészete, a Vineas-Tenkes Pincészet és a Vylyan egy-egy tétele szerepel – derült ki az összegzésből.