Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Február végén rendezik meg az idei Magyar Sommelier Bajnokság elődöntőjét

A hónap végén, február 24-én rendezi meg a Magyar Sommelier Bajnokság elődöntőjét a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban a Magyar Sommelier Szövetség. A döntőt március 4-én a Gerbeaud Ház Átrium termében tartják.

A szövetség közlése szerint a szakma országos bajnokságának célja, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a sommelier-knek, vagy azoknak a vendéglátásban dolgozóknak, akiknek a sommelier szakma a munkakörük része. Ezen túl a bajnokság lehetőséget teremt a meglévő szakmai kapcsolatok erősítésére és új személyes kapcsolatok kialakítására is.

Az elődöntőben a részvevők előbb írásbeli feladatokat oldanak meg, vörösbort dekantálnak, megfelelő ételt ajánlanak a borokhoz, végül pedig két bort párosítanak öt étellel.

A döntőbe három versenyző jut, akikre hat gyakorlati feladat megoldása vár a nagyközönség előtt március 4-én a Gerbeaud Ház Átrium termében.

A verseny ezúttal is nyílt, így a szövetség tagjain kívül a megmérettetésen minden olyan szakember részt vehet, aki tudásáról ebben a formában is számot kíván adni.