A Panasonic 2018-as 4K LED televíziói HDR10+ dinamikus metaadat-technológiával és megragadó formavilággal mutatkoztak be

 

 • Az új HDR10+ dinamikus metaadat-technológia valamennyi 2018-as 4K LED televízióban megtalálható
 • Már több száz órányi HDR10+ videotartalom érhető el az Amazon Prime Video katalógusában
 • OLED által inspirált elegáns formák prémium üvegfelülettel
 • Elképesztően pontos 4K HDR képek
 • Google Assistant és Amazon Alexa támogatás (tervezett)

 

A Panasonic leleplezte 2018-as 4K LED televíziókínálatát, amelyben továbbfejlesztett teljesítményű és lélegzetelállító formájú modellek találhatók. A rendkívül vékony, minden szögből gyönyörű, üvegfelületű Panasonic zászlóshajó LED televíziókat, az FX780 és FX740 sorozatok külsőjét a „Művészet és enteriőr” formatervezőfilozófia jegyében alkották meg, amelyet a közelmúltban bemutatott, bámulatos FZ950 és FZ800 OLED modellek inspiráltak. A 4K LED palettát két további sorozat, az FX600 és az FX700 teszi teljessé, amelyek elegáns, vékony, prémium anyagok felhasználásával készített, és továbbfinomított megjelenésű modelleket tartalmaznak.

 

A képminőség a 4K HDR panelekkel, a még nagyobb teljesítményű videofeldolgozással és a továbbfejlesztett fényerő-szabályozással még magasabb szinteken szárnyal a teljes LED TV kínálatban. A Panasonic 2018-as LED-képernyői kompatibilisek a legfinomabb részleteket és legprecízebb képeket megjelenítő, magas dinamikatartományú (HDR) technológiával. Ráadásul valamennyi modell több HDR technológiát is támogat, beleértve a HDR10-et, a HLG-t és az új HDR10+ dinamikus metaadat-technológiát is. A készülékekkel elérhető a több száz órányi HDR10+ tartalmat kínáló Amazon Prime Videotéka is.

 

A Panasonic jövőbeli firmware-frissítése valamennyi 2018-as 4K OLED és LCD modellt kompatibilissé teszi a népszerű hangsegéd alkalmazásokkal. A felhasználók egy megfelelő okos hangszórón** keresztül hanggal is vezérelhetik majd a készülékeket.

 

Nagyobb képernyőjű, nagyobb fényerejű és gyorsabb készülékek

 

A 4K LED televíziók kínálata négy sorozatból áll. Az első számú modell a szenzációs, 75 hüvelykes FX780 zászlóshajó. A többi sorozatban 65 hüvelyk a legnagyobb képernyőátmérő. Itt található a prémium FX740, a középkategóriás FX700 és a belépő szintű FX600.

 

A Panasonic LED képernyői a továbbfejlesztett kontraszttal és a LED képernyőn elérhető legkiterjedtebb színskálával a kategória legjobb 4K képeit jelenítik meg. A fejlett Panasonic videofeldolgozás további finomításának köszönhetően a teljes kínálatban jelentősen javult a 4K HDR minőség. Egyes modellek digitálisan megnövelt helyi fényerő-szabályozást is alkalmaznak, amely egységesen kezeli a háttérfény és a jelfeldolgozás vezérlését, hogy a televízió fényerejét egyedileg lehessen finomhangolni a képernyő több száz különböző pontján. A teljes kínálatban 20 százalékkal nőtt a maximális fényerő, így a Panasonic minden eddiginél kifinomultabb módon képes megjeleníteni a kontrasztot a LED-képernyőkön. Ráadásul a videoprocesszorok*** színskálája lefedi a teljes széles színspektrumot, így a finomabb színek is jobban jelennek meg. A Panasonic LED-képernyői a legapróbb árnyalatbeli különbségeket is képesek megjeleníteni, ami nagyobb mélységet ad a képeknek, ezzel növelve háromdimenziós hatásukat.

 

Kifinomult és rugalmas forma

 

Az OLED televíziók szenzációs formavilágából inspirálódva a Panasonic a korábbi határok kötöttsége nélkül, a vállalat innovatív „Művészet és enteriőr” esztétikájának jegyében tervezte meg új LED modelljeit, nem kötve kompromisszumot sem formában, sem funkcionalitásban. Az egyetlen üveglapból álló, káva nélküli előlap egyedi vonzerőt kölcsönöz az FX740 és FX780 modelleknek, amelyek elölről, hátulról és oldalról is ugyanolyan vizuális élményt nyújtanak, hiszen a 360 fokos tervezés mindenre kiterjedő letisztultságot eredményezett. Ezek a korszakalkotó modellek új fejezetet nyitnak a televíziók formatervezésében. A készülékek csatlakozásait egy apró borítás takarja, amely beleolvad a teljes mértékben üvegből készült külsőbe. Az FX700 sorozat 20 százalékkal keskenyebb, mint a tavalyi modell, prémium fém alapanyagból készült és jelentős esztétikai előrelépést jelent. Egyes képernyőméreteknél az FX700 és FX600 modellek esetében a Switch Design funkcióval méretezhető a készülék állványa, amely a televízió teljes szélességére is kinyitható, vagy kisebb asztalok és televíziós szekrények esetén keskenyebbre is állítható.

 

Folytatódik a HDR fejlődése

 

A HDR10 és a HLG mellett valamennyi Panasonic 4K HDR LCD képernyő kompatibilis a HDR10+ dinamikus metaadat-technológiával, amely a 20th Century Fox, a Panasonic és a Samsung által közösen megalkotott, jogdíj nélküli dinamikus metaadatplatform a High Dynamic Range (HDR) számára. A HDR10 az UHD Blu-ray formátumhoz és a streamelő szolgáltatások 4K HDR tartalmaihoz kapcsolódik, míg a HLG a televíziós műsorszóráshoz tartozó HDR formátum.

 

A HDR10+ dinamikus metaadat-technológiát támogató Panasonic televíziók is képesek lesznek HDR10+ minőségben streamelni az Amazon Prime Video HDR téka tartalmait. A Prime Video HDR10+ kínálatában több száz órányi olyan Prime Original produkció található, mint a The Grand Tour, a Golden Globe-díjas The Marvelous Mrs. Maisel, The Tick, The Man in the High Castle és még további, több száz licencelt tartalom.

 

A HDR gamerek elvárásainak is megfelel

 

A legkomolyabb profi játékrajongók igényeit is kiszolgálják a 2018-as LED televíziók, amelyek 4K játékmódot kínálnak és a Panasonic eddigi leggyorsabb válaszidejével rendelkeznek, hogy a 4K HDR gamerek teljes mértékben el tudjanak merülni a játékok élményében. Az ultra gyors játék üzemmód kimagaslóan gyors képfeldolgozással jelenít meg tűéles és részletgazdag HDR képeket, még a gyorsan mozgó és rövid válaszidőt igénylő 4K játékoknál is.

 

FX780: a következő generációs képminőség és az elbűvölő forma találkozása

 

Az FX780 zászlóshajó a 4K HDR LED képernyők legjavát nyújtja, maximális fényereje mintegy 20 százalékkal haladja meg a tavalyi modell és az FX740 sorozat teljesítményét. Az FX780-ban is megtalálható a Panasonic 2018-as OLED kínálatából már ismert Hollywood Cinema Experience (HCX) képfeldolgozó, a 4K HDR Pro Cinema Display panel és a széles színspektrum. Rendelkezésre áll a Local Dimming Pro technológia is, a frissítési ráta pedig kétszer gyorsabb, mint az FX740-ben. Még jobb lett a fehéregyensúly, amely a HCX processzor vezérlésével együtt pontosabb színeket eredményez. A processzor megvalósítását a Panasonic prémium plazma televízióinak szín, feketeszint és fényerő-optimalizálása terén szerzett több évtizednyi tapasztalat, valamint a professzionális stúdiófelszerelés divízió tette lehetővé, hogy végül a filmkészítők elképzeléseinek megfelelő élmény tárulhasson a nézők szeme elé. A rendkívül gyors panellel szerelt, csúcskategóriás FX780 véget vet az elmosódó, gyorsan mozgó jeleneteknek: a sportesemények és az akciófilmek kristálytisztán és gördülékenyen jelennek meg a képernyőn.

 

Az FX780 külseje a Panasonic „Művészet és enteriőr” formatervezés filozófiájának jegyében született. Az elbűvölő, ultravékony, üvegborítású külső és a prémium fémből készített állvány a formatervezés csúcsát képviseli a LED televíziók világában.

 

FX740: Bámulatos forma és briliáns 4K HDR képek egy készülékben

 

A középkategóriás FX740 ugyanazzal a vonzó 360 fokos „Művészet és enteriőr” üvegkülsővel rendelkezik, mint az FX780, és a zászlóshajóhoz hasonlóan ebben a készülékben is megtalálható a széles színspektrum, a helyi fényerő-szabályozás, a HDR10+ dinamikus metaadat-technológia, és a fényereje is 20 százalékkal nagyobb, mint a tavalyi modellé. Ráadásul a 4K HDR Cinema Display panel HDR fényerő-kiemelő funkcióval, új virtuális színillesztő táblázattal és a háttérfényt még finomabban kezelő, digitálisan megnövelt helyi fényerő-szabályozással is rendelkezik, ami rendkívül pontos HDR képeket eredményez.

 

FX700: A 4K HDR képek legújabb generációja egy ultravékony, prémium külsőben

 

Az FX700 is rendelkezik az FX740 számos funkciójával, ilyen például a helyi fényerő-szabályozás, a HDR fényerő-kiemelő, a széles színspektrum, a virtuális színillesztő táblázat, és itt is 20 százalékkal nőtt a 4K HDR Cinema Display panelek fényereje. Az FX740 és az FX700 között csupán „kozmetikai” különbségek fedezhetők fel, de az FX700 prémium fém alapanyag felhasználásával kialakított Slim Edge Metal Frame külseje jelentős fejlődést mutat az elődmodellekhez képest. A „Switch Design” funkcióval az állvány lábai teljes szélességre nyithatók vagy keskenyebbre zárhatók a felhasználó igényeinek megfelelően.

 

FX600: Belépő szintű képernyők kiváló 4K HDR képekkel, egy nagyszerű formában

 

Az FX600 olyan innovatív funkciókkal rendelkezik, amelyek korábban nem léteztek a belépő szintű televízióknál. Ilyen például az adaptív fényerő-szabályozó és a virtuális színillesztő táblázat, amelyek együttesen növelik az FX600 HDR-színeinek vezérlését és finomhangolását. A legtöbb képernyőméretnél rendelkezésre áll az FX700 sorozatnál is meglévő Switch Design funkció.

 

**A firmware-frissítés idejekor csak az Egyesült Királyságban és Németországban elérhető.

***Valamennyi modell rendelkezik széles színspektrummal, kivéve az FX600 sorozatot.

 

A televíziók specifikációinak áttekintése:

FX780: Prémium képminőség „Művészet és enteriőr” üvegkülsőben (75, 65, 55 és 49 hüvelyk)

 

 • 2200 Hz-es 4K LED TV – prémium Cinema Display panel kiváló minőségű képfeldolgozással a továbbfejlesztett mozgás-, szín- és kontrasztmegjelenítéshez.
 • Studio Colour HCX processzor – az új, Hollywoodban is alkalmazott képfeldolgozás (3D képillesztő táblázattal) megragadóan pontos és természetes képeket jelenít meg.
 • Local Dimming Pro – a továbbfejlesztett helyi fényerő-szabályozás kizárólag a szükséges részeket világítja meg, ezzel jelentősen növelve a kontrasztot és a gradációt.
 • Super Bright Panel – a nagy fényáteresztő-képességgel és ultrahatékony háttérvilágítással rendelkező panel gyönyörű, tiszta HDR képeket jelenít meg.
 • „Művészet és enteriőr” üvegkülső*1 – egységes, 360 fokos formatervezés, ultravékony üvegkülsővel, amely tökéletes összhangot alkot bármilyen lakberendezési stílussal.

*1Képernyőmérettől függően, 75 hüvelykes képernyőhöz nem elérhető

 

FX740: Bámulatos képminőség „Művészet és enteriőr” üvegkülsőben (65, 55 és 49 hüvelyk)

 • 1600 Hz-es 4K LED TV – magával ragadó, tűéles képet nyújtó televízió kiváló minőségű képfeldolgozással a továbbfejlesztett mozgás-, szín- és kontrasztmegjelenítéshez.
 • Széles színspektrum – továbbfejlesztett színmegjelenítés és -feldolgozás a természetesebb és élénkebb színekhez, különösen a HDR forrásoknál.
 • Több HDR formátum támogatása – széles körű kompatibilitás a különböző HDR források által használt HDR rendszerekhez.
 • Local Dimming – az optimalizált fényerő-szabályozás kizárólag a szükséges részeket világítja meg, ezzel növelve a kontrasztot és a gradációt.
 • „Művészet és enteriőr” üvegkülső – egységes, 360 fokos formatervezés, ultravékony üvegkülsővel, amely tökéletes összhangot alkot bármilyen lakberendezési stílussal.

 

FX700: Megragadó HDR-képek és rugalmas „Switch Design” (65, 55 és 49 hüvelyk)

 • 1600 Hz-es 4K LED TV – 4K élményt nyújtó, magával ragadó televízió kiváló minőségű képfeldolgozással a továbbfejlesztett mozgás-, szín- és kontrasztmegjelenítéshez.
 • Széles színspektrum – továbbfejlesztett színmegjelenítés és -feldolgozás a természetesebb és élénkebb színekhez, különösen a HDR forrásoknál.
 • Több HDR fomátum támogatása – széles körű kompatibilitás a különböző HDR források által használt HDR rendszerekhez.
 • Local Dimming – az optimalizált fényerő-szabályozás kizárólag a szükséges részeket világítja meg, ezzel növelve a kontrasztot és a gradációt.
 • Switch Design – állítható állványlábak alkalmazkodnak a különböző méretű bútorokhoz.

 

FX600: 4K és HDR egy okos televízióban (65, 55, 49 és 43 hüvelyk)

 • 1300 Hz-es 4K LED TV – nagy teljesítményű mozgásfeldolgozás és kiváló minőségű panel, amely a 4K felbontás minden részletét képes megjeleníteni
 • Több HDR formátum támogatása – széles körű kompatibilitás a különböző HDR források által használt HDR rendszerekhez.
 • Adaptive Backlight Dimming Plus – folyamatos fényerő-optimalizálás az éles kontrasztokhoz és a mélyebb sötét jelenetekhez.
 • Switch Design*1 – állítható állványlábak alkalmazkodnak a különböző méretű bútorokhoz.
 • My Home Screen 3.0 – még egyszerűbben készítheti el egyedi kezdőoldalát, hogy még gyorsabban elérje kedvenc okos televíziós alkalmazásait.

*1Képernyőmérettől függően, 43 hüvelykes képernyőhöz nem elérhető