Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Az F&B területen dolgozó legtehetségesebb munkatársak versenyeztek az Accent Hotelsnél

Az Accent Hotels idén újra megrendezte házon belüli rangos F&B versenyét, amelyen a szállodalánc legjobb felszolgálói, szakácsai és reggeliztetői mérették meg magukat. A színvonalas és jó hangulatú döntőnek a Metro Gasztro Akadémiája adott otthont, a győztesek pedig januárban meglátogathatják a SIRHA kiállítást és a Bocuse d’Or szakácsversenyt Lyonban.

Az Accent Hotels néhány év kihagyás után idén újra megrendezte saját F&B versenyét, amelyen a szállodalánc kollégái között három kategóriában keresték a legtehetségesebbeket. A döntőbe jutó négy szakács, hat felszolgáló és két reggeliztető mezőnye az előzetesen megtartott szállodai és régiós versenyeket követően alakult ki. A résztvevőket tapasztalt zsűri értékelte, melynek tagjai voltak Voleszák Zoltán (Schnitta-díjas éttermi mester), Somlai Tamás (Executive Chef – Up Hotel Budapest) és Verebélyi Róbert (Borszakértő – Bortársaság).

A szakácsoknak egy három fogásos menüt kellett elkészíteniük három óra alatt, melynek fő alapanyaga a pecsenye kacsa volt. A felszolgálók négyfős esküvői asztal díszítésével kezdték a versenyt, majd elméleti tudásukról kellett számot adniuk egy komplex tesztlap kitöltésével, végül pedig ízletes koktélokkal és kávékkal kápráztatták el a zsűrit és a résztvevőket. A reggeliztetők feladata egy meleg reggeli elkészítése volt, majd egy feladatlap kitöltését követően a zsűri által kiválasztott kávékat kellett prezentálniuk.

„A versenyzők szállodáik és régiójuk legjobbjaiként felkészülten és profi mentalitással érkeztek a döntőbe, bizonyítva a házakban folyó komoly szakmai munkát. Öröm számomra, hogy a tradicionális megoldások mellett újító gondolatokban sem volt hiány, hiszen az Accent Hotels fejlődésének ez az egyik mozgatórugója. Köszönöm minden résztvevőnek és felkészítőiknek is a versenybe fektetett kemény munkát, a győzteseknek pedig külön gratulálok remek teljesítményükhöz!” – mondta el Balázs Ferenc, az Accent Hotels F&B igazgatója.

A szakácsok közül Tóth Mihály (Kreinbacher Birtok) bizonyult a legjobbnak, a felszolgálók között Kodé Vanda (Colosseum Hotel) vitte a prímet, reggeliztető kategóriában pedig Gonda Henriett (T62 Hotel) lett a győztes.

A nyertesek a szakmai elismerés mellett három napot tölthetnek januárban Lyonban, mely alatt ellátogatnak a SIRHA kiállításra és a Bocuse d’Or szakácsversenyre is.