Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Tudjuk mit eszel az idei Gourmet-n

Az biztos, hogy mindenből a legjobbat kínálja idén a gasztrofesztiválok legjobbika, a Gourmet, május 17-20 között, a Millenárison. De hogy pontosan mit is kóstolhatunk a csúcsgasztronómia fellegvárában, nézzük, csemegézzünk a kínálatból. Az idei fő téma a gombóc, a kaviár és a pezsgő, de mindenki hozza a saját konyhájának legízletesebb falatjait is. Nyitás 17-én 17 órakor.

Igazi finomságnak ígérkezik a hideg túrógombóc, főleg ha ezúttal eperrel és bodzával kínálják. Kicsit szokatlanabb, de nem hangzik rosszul a csalános házitészta sem. Ugyancsak egyszerűnek tűnik a rebarbarás képviselőfánk is, bár ha hozzátesszük, hogy az első magyar Michelin-csillagos étterem séfje készíti, akár még meg is lepődhetünk. Úgy tűnik, a Michelin-csillagosok az egyszerűségre törekszenek, a legutóbb csillagot, immár a másodikat kapott hazai éttermünk egyik kínálata rendkívül egyszerűnek tűnik: szilva és gombóc. Lényegesen összetettebb hallásra a fehércsoki-gombóc, citrusos karottával, de izgalmas ízkaland lehet a nyírségi gombócsaláta is, vagy a szilvás gombóc-kenyérfagylalt kombó. És akkor lassítsunk egy kicsit: a Slow Food és Wine kiállítók összekapcsolják a gasztro-élvezetet a felelősséggel, fenntarthatósággal és természet tiszteletével. A GMO-mentes, helyhez kötődő, friss, adalékanyagmentes alapanyagokat, tradicionális termelési kultúrákat kötik össze a modern gaszto-élménnyel.

A kaviárfronton egy egyszerű, de minden bizonnyal ízletes falatnak ígérkezik a zsíroskenyér füstölthering-kaviár, de lesz a Gourmet kínálatában „velőscsont” imperial kaviárral, vagy arany kaviár-túrógombóc is. És aki még bírja, elkalandozhat egy másik helyre, ahol füstölt fürjtojásos tartlet lesz a tányéron pisztráng kaviárral vagy „all you can eat”, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy a szendvicset a csomagolással együtt ehetjük meg. Desszertnek meg jöhet a „Gerbeaud 160” torta, aminek legfontosabb alapanyaga egy különleges, kifejezetten a Gerbeaud 160. születésnapjára készített Cacao Barry Or Noir 71,9 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé.

Pünkösdkor tehát irány a Millenáris, ahol a Gourmet belépő mellé jár egy Spiegelau borospohár, egy Electrolux street food falatka, Stella Artois, Leffe, Hoegaarden vagy Belle-Vue Kriek sörkóstoló, Grand Tokaj borkóstoló, villányi RedY bisztróbor kóstoló, naponta az első 500 látogatónak Martini welcome pezsgő, naponta az első 1000 látogatónak 1 darab Rauch Fresh 0,33L-es gyümölcslé, saját összeállítású street kitchen fűszerkeverék naponta az első 500 látogatónak, egy BBC Goodfood magazin naponta az első 1000 látogatónak, valamint számos érdekes előadás és kóstoló a gasztroszínpadon, illetve ingyenes gyerekprogramok a kerek perec gasztronómiai játszótéren és a chefparade főzőiskolában.