Sipos Tomi magyar pincészetek borait mutatta be egy „titkos” budapesti bortrezorban
A szüreti időszak és az ősz kellős közepén a borok még nagyobb figyelmet kapnak, mint az év más szakaszában. Sipos Tomi is jobban szeret ilyenkor egy-egy palack jóféle nedűt kortyolgatni – kínálgatni pedig még inkább! Így történhetett, hogy az Irigy Hónaljmirigy oszlopos tagja alkalmi sommelier-nek csapott fel a minap, és díjnyertes hazai borászatok remekeit mutatta be Budapesten, egy „titkos” belvárosi bortrezorban.
Bár Sipos Tomi felelősségteljes és mértékletes alkoholfogyasztó, főleg azért is, mert, ha teheti, akkor gyönyörű vasparipája nyergében közlekedik mindenhová, mégis szívesen kalandozik a különböző borfajták világában. Évtizedekkel ezelőtt persze más szemüvegen át tekintett az isteni nedűre, de mára már óvatos duhajként inkább a borok nyújtotta szolid gasztronómiai élményeket keresi.
„Emlékszem még azokra az időkre, amikor csak a vébékát ismertük, vagyis kólával „lazítottuk” a vörösbort. Méghozzá tetemes mennyiségben! Persze, a 90-es évek elején a maiakhoz képest jelentősen gyengébb minőségű italokhoz jutottunk csak hozzá, és muszáj volt az élvezeti értéken bármivel javítani. Nagyon jó, hogy ez mára teljesen megváltozott, főleg, hogy remek magyar borok gazdagítják az egyre szélesedő hazai kínálati palettát” – mondta Tomi, akinek legutóbb Villányban volt alkalma honi pincészetek remekeit kóstolgatni.
Az énekes azonban nemcsak fogyasztani, de jó >>>