Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Preyer György pizzaiolo nagy utazása

193 éves olasz malom és magyar szenvedély

A közel 200 éves Dallagiovanna malom trénerképzésén vett részt Preyer György pizzaiolo, hogy itthon tudja átadni pizzatészta művészetének legjavát.

Január közepén Preyer György utazásra indult, amely nemcsak pizzatészták és a malomipar, hanem hagyományok és innovációk körül forgott. Az úticél a Dallagiovanna malom volt, amely közel 200 éves múltjával az olasz lisztkészítés egyik kiemelkedő szereplője. A képzés a KovászShop és a Dallagiovanna szervezésében jött létre, célja pedig az volt, hogy Gyuri alapos ismereteket szerezzen a malom lisztjeinek egyedi tulajdonságairól, valamint azok helyes alkalmazásáról különböző pizzatészták készítése során.

A trénerképzés napjai alatt a malom környezetében nemcsak liszt szállt, hanem kreativitás és szenvedély is. Mattia Masala, a trénerképzés vezetőjének irányítása alatt nápolyi és római pizzatésztákat készítettek, de készült focaccia is. A malom lisztjeivel dolgozva direkt tésztákat és előtésztákat is dagasztottak, miközben különböző típusú sütőkben tesztelték az elkészített pizzákat, tehát ötvözték az olasz hagyományokat és a modern pizzakultúrát. Ezek a gyakorlati tapasztalatok biztosítják, hogy a megszerzett tudás a lehető legszélesebb körū felhasználásra legyen alkalmas.

A szakmai program része volt egy malombejárás is, ahol Gyuri betekintést nyerhetett a Dallagiovanna malom működésébe és a lisztkészítés folyamataiba. Továbbá bemutatták azokat a modern technológiákat amelyek biztosítják Dallagiovanna név által garantált minőséget.

A trénerképzés elvégzése után Gyuri hivatalosan a Dallagiovanna malom trénere lett, aki itthon magas színvonalú képzésekkel támogatja otthonsütő hobbisták, és pizzériák, éttermi szakemberek munkáját.

Ráadásként Preyer György idén egy szakmai könyvvel ajándékozza meg a pizza szerelmeseit, amely könyv a Pizzaalkímia címet viseli és 2025 nyár végén kerül sor a bemutatóra. A Pizzaalkímia című könyv 360°-os átfogó képet ad a pizzáról. Történelmi áttekintésen keresztül értheted meg a pizza, mint étel kialakulását, fejlődését, megismerheted a pizza és előtészta típusokat, a kis- és nagykonyhai eszközöket, a tésztakészítés folyamatait és a háttérben működő biokémiai folyamatokat.

www.pizzaalkimia.hu