Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Olaszország ízei Budapesten

A héten huszonhat gyártó várja termékeivel az olasz konyha szerelmeseit a SIRHA Budapesten. Az Olasz Szigeten Itália ikonikus alapanyagait vonultatják fel, amelyeket egyszerűségük tesz rendkívülivé, ezért is lettek világhírűek. A kávék, a pasták, a paradicsomszószok és borok mellett ezúttal a fagylalt áll a középpontban. A Hungexpo „A” pavilonjában napi két főzőshow-n mutatják meg a legújabb konyhai trendeket és az alapanyagok felhasználásának hamisítatlan olasz módját.

A SIRHA Budapest Közép-Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása, amit 2024. március 5. és 7. között immár hatodik alkalommal rendeznek meg a HUNGEXPO területén.

Az Olasz Külkereskedelmi Intézet 450 négyzetméteres standján várja mindazokat, akik szeretnék megismerni a minőségi olasz alapanyagokat, és ez alkalomból meg is kóstolnák Itália Budapestre hozott ízeit. A Hungexpo „A” pavilonjában felállított Olasz Szigeten huszonhat gyártó lesz jelen, amelyek zömmel családi vállalkozásokból nőtték ki magukat úgy, hogy az innovációt sikeresen ötvözték az eredeti ízekkel és a tradicionális receptúrákkal. A termékek között Itália minden régiójából szerepelnek méltán világhírű élelmiszerek. Lesznek száraz és friss tészták, különféle szószok, paradicsomkészítmények, salátaalapok, sajtok, borok, Szicíliából pisztácialapú termékek és aszaltgyümölcsök, szarvasgombás készítmények. Természetesen a kávé sem maradhat ki a sorból, öt cég is hoz majd kóstolót a különféle pörkölésű és zamatú termékeiből. Az idei vásár fókuszában a fagylaltkészítés áll, amiben az olaszok szintén verhetetlenek, így kézműves fagylalt-alapanyagokból, krémekből sem lesz hiány a standon.

A termékbemutatón és a kóstolókon kívül naponta két főzőshow-n mutatják meg, hogyan lehet ezekből az alapanyagokból autentikusan konyhaművészeti remeket varázsolni. Az Olasz Szigeten ugyanis a SIRHA mindhárom napján 11 és 15 órakor Stefano Scarso séfé és Gian Luca Cavi cukrászmesteré lesz a színpad, akik minden alkalommal más-más menüsort készítenek el. Mindkét szakember az ALMÁ-ból – az Olasz Konyha Nemzetközi Iskolájából érkezik Budapestre. Az ALMA az egyik legtekintélyesebb, professzionális képzéseiről híres vendéglátóipari felsőoktatási intézmény Olaszországban és nemzetközi viszonylatban is. 2004 óta képeznek szakácsokat, séfeket, cukrászokat, pékeket, sommelier-ket és étteremvezetőket.

Gian Luca Cavi cukrászmester két külön feladatot is kap a SIRHÁ-n, ő lesz a kapitánya a Fagyi Kaland elnevezésű verseny egyik fiatal cukrászcsapatának, a vásár zárónapján pedig a Gelato Arénában tart előadást az olasz fagylalttrendekről és bemutat néhány innovatív ízt is, melyek egyszer talán hozzánk is begyűrűznek majd.

Bár az épületekért, a műemlékekért és az olasz életérzésért továbbra is el kell látogatni a nagy Csizmára, a gasztronómiáért elég most csak a Hungexpora kimenni, ahol belekóstolhatunk mindabba a sok finomságba, amit Olaszország kínál.

Az olasz kiállítókat a termékek gyönyörű fotóval itt lehet bővebben megismerni.