Nemcsak a teljesítményre, hanem a minőségre is érdemes figyelmet fordítani
Hogyan válasszunk konyhai robotgépet?
A konyhai robotgépekkel számtalan ételkészítéssel kapcsolatos munkafolyamat leegyszerűsíthető. Ezek a készülékek játszi könnyedséggel verik fel a tojásfehérjét, illetve krémeket készíthetünk, sőt akár tésztákat is dagaszthatunk velük. „További előnyük, hogy a kiegészítők segítségével pillanatok alatt turmixgépet, húsdarálót, vagy kekszkészítőt varázsolhatunk belőlük. Az ideális konyhai robotgép kiválasztásánál azonban mindenképpen figyelembe kell vennünk, hogy elsősorban mire és milyen gyakran szeretnénk használni” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor SDA Divíziójának vezetője.
A konyhai robotgépeket kereső vásárlók számára jelenleg rendkívül széles választék áll rendelkezésre a boltok polcain, mivel a gyártók többféle tudású és teljesítményű készülékeket kínálnak. Az ideális konyhai robotgép kiválasztásához érdemes néhány fontosabb paramétert figyelembe venni.
Teljesítmény
A robotgépek leírásában általában mindig szerepel a készülék teljesítménye, ami lényegében az elektromos energiafogyasztását takarja. Általánosságban elmondható, hogy minél magasabb az energiafelhasználása, annál erősebb a robotgép. 600 W alatti készülékeket nem érdemes kiválasztani, mivel ezek legfeljebb tejszínhab készítésére alkalmasak, de tészta dagasztására biztosan nem.
„Egy 1000 wattos készülék ideális lehet az otthoni felhasználásra, mert egy ilyennel már könnyedén dolgozhatunk sűrűbb, akár kuglóf vagy kalács tésztákkal is” – emelte ki a szakember. Az 1500 wattos készülékeket pedig professzionális, mindennapi használatra tervezték. A nagy teljesítményű motorral ellátott robotgépek kiválóan aprítanak, szeletelnek, őrölnek és kevernek, de dagasztásban és habverésben is a maximumot nyújtják. Ráadásul a hideg és a meleg hozzávalókat is össze tudják dolgozni.
Minőség