Kevés étteremben van vega kínálat, pedig hatalmas igény lett rá
A Falatozz.hu-n három év alatt 47%-kal emelkedett a vegetáriánus ételrendelések száma.
A vegetarianizmus és vegán életmód trend lett, sokak számára pedig egyenesen új életstílust és gondolkodásmódot jelent. 2015-ben a Falatozz.hu ételrendelő portálon szereplő éttermek 14,4%-ánál volt vegetáriánus ételkategória, 2018-ban pedig 18,8%-ánál. Ez azt jelenti, hogy három év alatt 4,4%-kal nőtt a vega kínálat. Mindeközben az igény azonban sokszorosára nőtt: a vizsgált intervallumban (arányosítva, azaz beleszámítva, hogy három év alatt mennyivel többen rendelnek) 47%-kal nőtt a vegetáriánus rendelések száma az oldalon. Ez már nem elhanyagolható változás, hogy ennyivel többen választottak maguknak ebédet vagy vacsorát ebből az ételkategóriából.
Érdekes adat, hogy közben a klasszikus vegetáriánus pizzákból, mint amilyen a Margherita és a Quattro formaggi, szinte ugyanannyit rendeltek tavaly a Falatozz.hu-n, mint 2015-ben. A kínálat tehát nem követi eléggé a keresletet: jócskán lenne igény arra, hogy minden étterem bevezesse ezt a külön kategóriát az étlapján. Ugyanis az eredményekből kitűnik, hogy akik vega étrendet követnek, sokszor nem nézik át az egész kínálatot húsmentes fogások után kutatva, hanem ha látnak kifejezetten nekik szánt kínálatot, akkor abból fognak választani.
Szeretnénk több növényi alapú …