Hogyan csökkenthető a daganatos megbetegedések kockázata?

Felhasznált irodalom

  1. Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. Okostányér. [Internet]. 2021. Elérhető: https://www.okostanyer.hu/wp-content/uploads/2021/11/OKOSTANYER_felnott_A4_2021.pdf
  2. Központi Statisztikai Hivatal. Bejelentett új rosszindulatú daganatos megbetegedések. [Internet]. 2021. Elérhető: https://www.ksh.hu/stadat_files/ege/hu/ege0025.html
  3. ESPEN practical guideline. Clinical Nutrition in cancer. [Internet]. 2021. Elérhető: https://www.espen.org/files/ESPEN-Guidelines/ESPEN-practical-guideline-clinical-nutrition-in-cancer.pdf
  4. Nemzeti Népegészségügyi Központ. Információk az emlőszűrésről. [Internet]. 2020. Elérhető: https://www.nnk.gov.hu/index.php/component/content/article/179-projektek/efop-1-8-1/informaciok-az-efop-1-8-1-projekten-belul/618-informaciok-az-emloszuresrol
  5. National Cancer Institute. Diet. [Internet]. 2023. Elérhető:
  1. National Cancer Institute. Breast Cancer Prevention. [Internet]. 2023. Elérhető:
  1. World Cancer Research Fund International. Cancer risk factors. [Internet]. 2023. Elérhető: https://www.wcrf.org/diet-activity-and-cancer/risk-factors/
  2. American Cancer Society. Guideline for Diet and Physical Activity. [Internet]. 2020. Elérhető: https://www.cancer.org/cancer/risk-prevention/diet-physical-activity/acs-guidelines-nutrition-physical-activity-cancer-prevention/guidelines.html
  3. Buja, A.; Pierbon, M.; Lago, L.; Grotto, G.; Baldo, V. Breast Cancer Primary Prevention and Diet: An Umbrella Review. [Internet]. 2020. Elérhető: https://www.mdpi.com/1660-4601/17/13/4731
  4. Newman, T.M.; Vitolins, M.Z.; Cook, K.L. From the Table to the Tumor: The Role of Mediterranean and Western Dietary Patterns in Shifting Microbial-Mediated Signaling to Impact Breast Cancer Risk. [Internet]. 2019. Elérhető: https://www.mdpi.com/2072-6643/11/11/2565