Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Felfüggesztette egy budapesti hamburgerező működését a Nébih

    Azonnali hatállyal felfüggesztette egy fővárosi reggeliző és hamburgerező tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szeptemberben a helyszínen tapasztalt, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt, a bírság megállapítása folyamatban van – közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.

    A Nébih tájékoztatása szerint a 13. kerületben található, a Kokesi Projekt Kft. által működtető vendéglátóegységben egyebek mellett a hűtőkapacitás nem biztosította a szabályos tárolás feltételeit, ezért a sütésre váró félkész alapanyagokat hűtés nélkül, a polcokon és a padozaton tárolták.


    A kiszolgálópulton kínált szendvicseket, péksüteményeket nem óvták a cseppfertőzéstől és a rovaroktól, sőt közvetlenül mellettük tárolták a csomagolóanyagot, rovarirtós dobozt, üdítőitalokat, szórólapokat és ide tették a vendégek a visszahozott, használt edényeket is – tették hozzá.


    Kiderült az is, hogy a hamburgerezőben nem volt alkalmas hely és vízvételi lehetőség a zöldség tárolására, mosására, tisztítására. A jégsalátát és a salátakeveréket tisztítatlanul használták fel a szendvicskészítéshez. A frissen érkezett, tisztítatlan paprikát, narancsot, uborkát, káposztát a vendégtérben tárolták. Ez nem volt összhangban a vállalkozás részére kiadott engedéllyel sem, amely szerint csak tisztított, konyhakész, csomagolt zöldség és gyümölcs vihető be az egységbe.
    Mindezek mellett a hatóság kivont a forgalomból 10 olyan tételt, amelyek eredete nem volt nyomonkövethető, illetve tisztítatlan salátával készült és egy lejárt fogyaszthatósági idejű alapanyagot, megtiltotta azok forgalomba hozatalát, felhasználását, valamint elrendelte az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.


    Az egység az élelmiszerbiztonsági hiányosságok maradéktalan kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatta a tevékenységét – közölte a Nébih.

TOVÁBBI RÉSZLETEK >>>