Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Ez történt a III. Piaggio Pizza és Prosecco Fesztivál & Versenyen

A Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show keretében rendezték 2024. május 3-5. között az immáron III. Piaggio Pizza és Prosecco Fesztivál & Versenyt Budapesten, a Kincsem Parkban. 

Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében megvalósult fesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei voltak jelen, akik amellett, hogy folyamatosan készítették a pizzákat a látogatóknak, egymással is versenyeztek, ráadásul a három nap alatt workshopokat és bemutatókat is tartottak azok számára, akik a pizzakészítés rejtelmei iránt érdeklődnek, vagy tanulni szerettek volna olyanoktól, akik az Olaszországban megrendezett pizza világbajnokságokon is szép eredményeket értek el.

A háromnapos rendezvény alatt kemence bemutatókon is részt vehettek a látogatók, megismerkedve a COZZE gázüzemű forgózsámolyos és a MACTE OVENS elektromos pizzakemencével.

Természetesen a finom olasz kávé és az olasz alapanyagok is nagy szerepet kaptak, hiszen számos olasz alapanyag forgalmazó, például a Gastro Italy, az Andimarc, a Casa Rinaldi, a Vinificando, a Balzano Food és a Buratti is képviseltette magát a rendezvényen. A prosecco szerelmesi széles repertoárból, különleges Magnum tételekből is válogathattak az Ab Ovo Borkereskedésnek köszönhetően. A fesztivál ásványvize a Veritas volt. 

A fesztivál idén sem marad verseny nélkül, szombat délután ugyanis két verseny is megrendezésre került.

A Pizzakészítő Bajnokságra bárki jelentkezhetett, aki szerette volna megmérettetni magát a szakmai zsűri előtt:

I. helyezett: Szabó Sándor, aki az előző két fesztivál versenyén is remekelt

II. helyezett: Pál Renátó

III. helyezett: Sándor Zoltán

A Pizzériák Versenyén a fesztiválra kitelepült pizzériák mutatták be különleges pizzáikat, a szakmai zsűri különböző kategóriákban értékelte a versenymunkáikat:

Legszebb pizza és a Közönség díj győztese:

Fermento Pizzéria

Legkreatívabb pizza:

Pizza Accademia

Bocanova Olasz Étterem

Legjobb ízharmóniájú pizza:

Rossita Pizzéria

Forni di Napoli

Legjobb pizzatészta:

P7 by Lázár Chef

Gomolya Pizza Truck

Legfinomabb pizzafeltét:

Vadregény Bisztro & Pizza

La Piccola Napoli Pizzéria 

A népszerű programelemek is visszatértek, volt Freestyle Pizza Bemutató Apró Séf közreműködésével, és kilátogattak a rendezvényre a Vigyél Haza Alapítvány gazdikereső kutyusai is.