Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Almás-csokoládés kávé a legjobbak között

A Kávés Szakma Legjobbjai díjátadó gálán négy kategóriában – kávé, kávézó, barista, kávépörkölő – hirdettek eredményt. Az Umami Coffe Roastery és A Paksi Kávé csapatát az a megtiszteltetés érte, hogy minden kategóriában bekerült a legjobbak közé, amiben indult. Hegedüs László barista nagyon büszke az általa megalkotott kávéra, amely közepén az alma és a körte ízjegyeit hordozza magában, a lecsengése pedig nugátos, csokoládés.

A minőség számít, nem a profit

Mózsa Ferenc, a kávézóalapítója elmondása szerint A Paksi Kávénak egy év alatt sikerült új irányt mutatnia a kávék terén a környékbelieknek. Olyan kávékultúrát szeretnének meghonosítani, ami nem jellemző az országban.

„Nagyon jó közösségformáló ereje lett a kávézónak, ahol baráti hangban tudunk beszélni a vendégekkel, gyakran be is kapcsolódnak a kávéitalok készítésébe. Ingyenes worksopohokat szervezünk, ahol bevezetjük az érdeklődőket a kávézás rejtelmeibe” – mesélte Mózsa Ferenc.

Miért ők a legjobbak?

A kávék és kávépörkölők versenyében Hegedüs László barista Capricornio brazil kávéja és Umami Coffe Roastery kávépörkölője képviselte a tavaly augusztusban megnyílt kávézót.A náluk kapható kávé prémium nyersanyagból készül, világos pörkölésű, ami a brazil kávék esetében nem jellemző.

„Sikerült egy nagyon jó ízvilágú, jó minőségű kávét megalkotnunk, amely közepén az alma és a körte ízjegyeit hordozza magában, a lecsengése pedig nugátos, csokoládés” – mondta Hegedüs László, aki a baristák között is bekerült a legjobb tízbe.

Mint elmondta, februárban csatlakozott A Paksi Kávé csapatához, és azóta azon dolgozik, hogy megismertesse az emberekkel a kávét mint gyümölcsöt, és erre láthatóan van is igény.Elkötelezett és kitartó munkájuk eredménye, hogy mára a kávézók keresik meg őket, hogy szeretnék árulni a termékeiket, és nincs szükség erőltetett marketingre a fejlődéshez. Mint mondta, külön öröm, hogy a versenyben a fogyasztók döntöttek, mert nem szakmának akarnak megfelelni.

„A tulajdonosok bíztak bennem, szabad kezet kaptam, aminek nagyon örülök, és meg is lett az eredménye. De itt nincs vége, megyünk tovább, A Paksi Kávénak országos hírűnek kell lennie”- mondta Hegedüs László barista.

A barista a magyarok kávézási szokásaival kapcsolatban arról beszélt, hogy a nők jellemzően a tejes italokat fogyasztják, míg a férfiak a karakteresebb kávékat isszák előszeretettel.

Speiser Gábor, a kávézó társtulajdonosa azt emelte ki, hogy sikereiknek a kemény munka a titka. Tudatosan építkeznek, és brandet szeretnének kialakítani.

„Nem vagyunk megalkuvók, a baristánk választja ki, hogy milyen kávé kerüljön a vendégek asztalára. Nálunk prémium kategóriás termékeket kóstolhatnak a kávét kedvelő emberek, és bár minden cégnek az alapja, hogy profitot kell termelni, ehhez előbb minőséget kell produkálni” – magyarázta Speiser Gábor, sikeres startupper.