Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

3 ízletes, otthon is elkészíthető fagyi recept

Bár az évszaknak megfelelő időjárás eddig nem akarta megmutatni a szebbik arcát, úgy tűnik azonban, hogy lassan, de biztosan mégis megérkezik a nyár. Ennek örömére az ausztrál prémium konyhai gépeket gyártó és fejlesztő Sage három, könnyen elkészíthető fagylalt recepttel kedveskedik azoknak, akik szeretnének izgalmas felfedezésre indulni az ízek birodalmában.

  1. Gyors vanília fagylalt

Vendégek jönnek? Nincs semmi a fagyasztóban? Ilyenkor jó választás lehet egy gyors vanília fagylalt elkészítése. Körülbelül egy literre elegendő fagylalthoz mindössze 250 ml habtejszínre, 315 ml tejre, 240 g cukrozott sűrített tejre és 1 kiskanálnyi vanília kivonatra van szükség.

Elkészítés:

  • Öntsd bele a habtejszínt, a tejet, a sűrített tejet és a vanília kivonatot egy nagy kancsóba és jól keverd össze. Majd tedd be a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön.
  • Ha teljesen lehűlt, akkor öntsd bele a keverőtálba. Állítsd be a fagylaltgépet a kívánt beállításra és keverési sebességre, attól függően, hogy lágyabb vagy keményebb fagyit szeretnél. Az intuitív kijelző mindenben segít.
  • Ha a mixtúra megfagyott, akkor öntsd át egy fagyálló tálba és tedd a mélyhűtőbe.
  1. Málnás szörbet

„A szörbet egy nagyon régi, a fagylaltok őseként is emlegetett friss vagy fagyasztott gyümölcsből készített üdítő jeges édesség, amit általában az étkezés végén desszertként, de a két főfogás között gyomornyugtatóként szolgálnak fel” – hangsúlyozta Simon László, a Sage termékmenedzsere.

Ha valaki szereti a málnát, de jobban preferálja pürésített formában, édesen fogyasztani, akkor a szörbet kiváló választás lehet. Körülbelül egy literre elegendő adag elkészítéséhez 165 g porcukorra,190 ml vízre, 300 g fagyott málnára,1 evőkanál friss limelére és 1 félig felvert tojásfehérjére van szükség.

Elkészítés:

  • Keverd össze a cukrot és a vizet egy nyeles edényben alacsony hőfok mellett. Kevergesd folyamatosan egészen addig, míg a cukor teljesen fel nem oldódik.
  • Kapcsold magasabb fokozatra a főzőlapot és így melegítsd még két percig, hogy gőzölögjön. Ezt követően vedd le a főzőlapról és tedd hűtőbe, hogy kellőképpen lehűljön.
  • Helyezd bele a málnaszemeket egy tálba és hagyd, hogy felolvadjanak. Turmixold össze őket, hogy pépes állagú masszává váljanak. Ezt követően szűrd le a magokat a málnapépből.
  • Keverd össze a málnapürét, a limelevet és a cukorszirupot, valamint a tojásfehérjét a fagylaltos tálban. Állítsd a fagyigépet a kívánt beállításra és keverési fokozatra.
  • Ha a mixtúra megfagyott, akkor öntsd át egy fagyálló edénybe és legfeljebb egy héten keresztül tartsd a fagyasztószekrényben. De legjobb, ha azonnal megeszed.
  1. Csokikekszes krémfagylalt

A csokikekszes krémfagylalt kiválóan alkalmas arra, hogy az otthon felhalmozott édességeket felhasználjuk egy hűsítő finomság elkészítéséhez. Egy literre elegendő adaghoz ugyanis 6 darab csokis kekszre, 1 kiskanál vanília kivonatra, 160 g cukrozott sűrített tejre, 250 ml habtejszínre és 250 ml tejre van szükség.

Elkészítés

  • Öntsd bele a habtejszínt, a sűrített tejet és a vanília kivonatot egy nagy kancsóba és keverd össze. Ezt követően hűtsd le a hűtőben.
  • Miután lehűtötted, öntsd bele a keverőtálba. Állítsd be a fagylaltgépet a kívánt beállításra és keverési fokozatra.
  • Amikor a készülék jelzi, akkor add hozzá a csokiskeksz darabokat
  • Ha a mixtúra kellően megfagyott, öntsd át egy fagyálló edénybe és maximum 1 héten keresztül tartsd a fagyasztó szekrényben.

„Az ízletes és egészséges házi fagylaltok fogyasztása semmihez sem fogható gasztro élményt jelent, amivel még teljesebbé tehetjük a nyári kikapcsolódást, valamint a közös összejöveteleket” – hangsúlyozta a Sage szakembere.