3 ízletes, otthon is elkészíthető fagyi recept
Bár az évszaknak megfelelő időjárás eddig nem akarta megmutatni a szebbik arcát, úgy tűnik azonban, hogy lassan, de biztosan mégis megérkezik a nyár. Ennek örömére az ausztrál prémium konyhai gépeket gyártó és fejlesztő Sage három, könnyen elkészíthető fagylalt recepttel kedveskedik azoknak, akik szeretnének izgalmas felfedezésre indulni az ízek birodalmában.
- Gyors vanília fagylalt
Vendégek jönnek? Nincs semmi a fagyasztóban? Ilyenkor jó választás lehet egy gyors vanília fagylalt elkészítése. Körülbelül egy literre elegendő fagylalthoz mindössze 250 ml habtejszínre, 315 ml tejre, 240 g cukrozott sűrített tejre és 1 kiskanálnyi vanília kivonatra van szükség.
Elkészítés:
- Öntsd bele a habtejszínt, a tejet, a sűrített tejet és a vanília kivonatot egy nagy kancsóba és jól keverd össze. Majd tedd be a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön.
- Ha teljesen lehűlt, akkor öntsd bele a keverőtálba. Állítsd be a fagylaltgépet a kívánt beállításra és keverési sebességre, attól függően, hogy lágyabb vagy keményebb fagyit szeretnél. Az intuitív kijelző mindenben segít.
- Ha a mixtúra megfagyott, akkor öntsd át egy fagyálló tálba és tedd a mélyhűtőbe.
- Málnás szörbet
„A szörbet egy nagyon régi, a fagylaltok őseként is emlegetett friss vagy fagyasztott gyümölcsből készített üdítő jeges édesség, amit általában az étkezés végén desszertként, de a két főfogás között gyomornyugtatóként szolgálnak fel” – hangsúlyozta Simon László, a Sage termékmenedzsere.
Ha valaki szereti a málnát, de jobban preferálja pürésített formában, édesen fogyasztani, akkor a szörbet kiváló választás lehet. Körülbelül egy literre elegendő adag elkészítéséhez 165 g porcukorra,190 ml vízre, 300 g fagyott málnára,1 evőkanál friss limelére és 1 félig felvert tojásfehérjére van szükség.
Elkészítés:
- Keverd össze a cukrot és a vizet egy nyeles edényben alacsony hőfok mellett. Kevergesd folyamatosan egészen addig, míg a cukor teljesen fel nem oldódik.
- Kapcsold magasabb fokozatra a főzőlapot és így melegítsd még két percig, hogy gőzölögjön. Ezt követően vedd le a főzőlapról és tedd hűtőbe, hogy kellőképpen lehűljön.
- Helyezd bele a málnaszemeket egy tálba és hagyd, hogy felolvadjanak. Turmixold össze őket, hogy pépes állagú masszává váljanak. Ezt követően szűrd le a magokat a málnapépből.
- Keverd össze a málnapürét, a limelevet és a cukorszirupot, valamint a tojásfehérjét a fagylaltos tálban. Állítsd a fagyigépet a kívánt beállításra és keverési fokozatra.
- Ha a mixtúra megfagyott, akkor öntsd át egy fagyálló edénybe és legfeljebb egy héten keresztül tartsd a fagyasztószekrényben. De legjobb, ha azonnal megeszed.
- Csokikekszes krémfagylalt
A csokikekszes krémfagylalt kiválóan alkalmas arra, hogy az otthon felhalmozott édességeket felhasználjuk egy hűsítő finomság elkészítéséhez. Egy literre elegendő adaghoz ugyanis 6 darab csokis kekszre, 1 kiskanál vanília kivonatra, 160 g cukrozott sűrített tejre, 250 ml habtejszínre és 250 ml tejre van szükség.
Elkészítés
- Öntsd bele a habtejszínt, a sűrített tejet és a vanília kivonatot egy nagy kancsóba és keverd össze. Ezt követően hűtsd le a hűtőben.
- Miután lehűtötted, öntsd bele a keverőtálba. Állítsd be a fagylaltgépet a kívánt beállításra és keverési fokozatra.
- Amikor a készülék jelzi, akkor add hozzá a csokiskeksz darabokat
- Ha a mixtúra kellően megfagyott, öntsd át egy fagyálló edénybe és maximum 1 héten keresztül tartsd a fagyasztó szekrényben.
„Az ízletes és egészséges házi fagylaltok fogyasztása semmihez sem fogható gasztro élményt jelent, amivel még teljesebbé tehetjük a nyári kikapcsolódást, valamint a közös összejöveteleket” – hangsúlyozta a Sage szakembere.