3 ízletes, otthon is elkészíthető fagyi recept

Bár az évszaknak megfelelő időjárás eddig nem akarta megmutatni a szebbik arcát, úgy tűnik azonban, hogy lassan, de biztosan mégis megérkezik a nyár. Ennek örömére az ausztrál prémium konyhai gépeket gyártó és fejlesztő Sage három, könnyen elkészíthető fagylalt recepttel kedveskedik azoknak, akik szeretnének izgalmas felfedezésre indulni az ízek birodalmában.

  1. Gyors vanília fagylalt

Vendégek jönnek? Nincs semmi a fagyasztóban? Ilyenkor jó választás lehet egy gyors vanília fagylalt elkészítése. Körülbelül egy literre elegendő fagylalthoz mindössze 250 ml habtejszínre, 315 ml tejre, 240 g cukrozott sűrített tejre és 1 kiskanálnyi vanília kivonatra van szükség.

Elkészítés:

  • Öntsd bele a habtejszínt, a tejet, a sűrített tejet és a vanília kivonatot egy nagy kancsóba és jól keverd össze. Majd tedd be a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön.
  • Ha teljesen lehűlt, akkor öntsd bele a keverőtálba. Állítsd be a fagylaltgépet a kívánt beállításra és keverési sebességre, attól függően, hogy lágyabb vagy keményebb fagyit szeretnél. Az intuitív kijelző mindenben segít.
  • Ha a mixtúra megfagyott, akkor öntsd át egy fagyálló tálba és tedd a mélyhűtőbe.
  1. Málnás szörbet

„A szörbet egy nagyon régi, a fagylaltok őseként is emlegetett friss vagy fagyasztott gyümölcsből készített üdítő jeges édesség, amit általában az étkezés végén desszertként, de a két főfogás között gyomornyugtatóként szolgálnak fel” – hangsúlyozta Simon László, a Sage termékmenedzsere.

Ha valaki szereti a málnát, de jobban preferálja pürésített formában, édesen fogyasztani, akkor a szörbet kiváló választás lehet. Körülbelül egy literre elegendő adag elkészítéséhez 165 g porcukorra,190 ml vízre, 300 g fagyott málnára,1 evőkanál friss limelére és 1 félig felvert tojásfehérjére van szükség.

Elkészítés:

  • Keverd össze a cukrot és a vizet egy nyeles edényben alacsony hőfok mellett. Kevergesd folyamatosan egészen addig, míg a cukor teljesen fel nem oldódik.
  • Kapcsold magasabb fokozatra a főzőlapot és így melegítsd még két percig, hogy gőzölögjön. Ezt követően vedd le a főzőlapról és tedd hűtőbe, hogy kellőképpen lehűljön.
  • Helyezd bele a málnaszemeket egy tálba és hagyd, hogy felolvadjanak. Turmixold össze őket, hogy pépes állagú masszává váljanak. Ezt követően szűrd le a magokat a málnapépből.
  • Keverd össze a málnapürét, a limelevet és a cukorszirupot, valamint a tojásfehérjét a fagylaltos tálban. Állítsd a fagyigépet a kívánt beállításra és keverési fokozatra.
  • Ha a mixtúra megfagyott, akkor öntsd át egy fagyálló edénybe és legfeljebb egy héten keresztül tartsd a fagyasztószekrényben. De legjobb, ha azonnal megeszed.
  1. Csokikekszes krémfagylalt

A csokikekszes krémfagylalt kiválóan alkalmas arra, hogy az otthon felhalmozott édességeket felhasználjuk egy hűsítő finomság elkészítéséhez. Egy literre elegendő adaghoz ugyanis 6 darab csokis kekszre, 1 kiskanál vanília kivonatra, 160 g cukrozott sűrített tejre, 250 ml habtejszínre és 250 ml tejre van szükség.

Elkészítés

  • Öntsd bele a habtejszínt, a sűrített tejet és a vanília kivonatot egy nagy kancsóba és keverd össze. Ezt követően hűtsd le a hűtőben.
  • Miután lehűtötted, öntsd bele a keverőtálba. Állítsd be a fagylaltgépet a kívánt beállításra és keverési fokozatra.
  • Amikor a készülék jelzi, akkor add hozzá a csokiskeksz darabokat
  • Ha a mixtúra kellően megfagyott, öntsd át egy fagyálló edénybe és maximum 1 héten keresztül tartsd a fagyasztó szekrényben.

„Az ízletes és egészséges házi fagylaltok fogyasztása semmihez sem fogható gasztro élményt jelent, amivel még teljesebbé tehetjük a nyári kikapcsolódást, valamint a közös összejöveteleket” – hangsúlyozta a Sage szakembere.