Pisztácia fagylalt
Bár a fagylalt szezontól függetlenül sokunk kedvenc desszertje, nyáron a legtöbben egyszerűen nem tudnak betelni vele. „Szerencsére manapság már nem kell messzire menni a minél teljesebb kulináris élmények érdekében. Akár otthon is készíthetünk ízletesebbnél-ízletesebb fagylaltokat” – emelte ki Simon László a Sage termékmenedzsere.
Elfogyott a pisztácia? Vagy nem is volt? Akkor gyorsan kezelni kell a helyzetet. Ehhez szükség van 500 ml tejre, 250 ml habtejszínre, ½ kanál vanília kivonatra, 5 tojássárgájára, 110 g porcukorra és természetesen 110 g hámozott, pörkölt és aprított pisztáciára.
Elkészítés:
- Első lépésben öntsük a tejet, a habtejszínt és a vanília kivonatot egy közepes méretű, vastag aljú nyeles edénybe. Melegítsük addig, hogy gőzölögjön.
- Eközben öntsük bele a tojássárgáját és a cukrot egy tálba és addig kevergessük, amíg el nem olvad benne. Ha a tejes keverék már felmelegedett, akkor óvatosan öntsük bele a tojássárgájába.
- Töröljük ki az edényt, majd öntsük bele vissza a mixtúrát és alacsony hőfokon melegítsük tovább. Kevergessük folyamatosan egy fakanállal, forralás nélkül egészen addig, amíg nem válik sűrűvé, illetve ameddig rá nem tapad a fakanál hátuljára a massza.
- Öntsük bele mixtúrát egy hőálló tálba, takarjuk le és tegyük be a hűtőbe, hogy lehűljön.
- Öntsük a fagyialapot egy fagyis tálba, állítsuk be a fagyigépet a kívánt beállításra és keverési fokozatra.
- Adjuk hozzá felaprított pisztáciát a keverékhez, akkor, amikor a gép jelzi.
- Miután a hideg massza megfagyott, öntsük át egy fagyálló tálba és legfeljebb egy hétig tartsuk a fagyasztó szekrényben.
http://gasztroll.hu & SAGE