Gyömbéres édesburgonya krémleves pirított tigrisrákkal (4 személy)
Hozzávalók:
40 dkg édesburgonya
5 dkg vöröshagyma
2 dkg vaj
csipetnyi cukor
1 dl jó minőségű, száraz fehérbor
2 dl zöldség alaplé
1 dl főzőtejszín
só
őrölt fehérbors
ízlés szerint friss reszelt gyömbér
1 gerezd fokhagyma
kisebb csokor petrezselyem zöld
20 dkg tigrisrák
A megtisztított, kockázott édesburgonyát hozzáadjuk a vajban megpirított vöröshagymához, ízesítjük sóval, fehérborssal és gyömbérrel, felengedjük az alaplével, a tejszínnel és a fehérbor egy részével. Lassú tűzön puhára főzzük, botmixerrel pürésítjük. A tigrisrákot vajban, kevés fokhagymával és sóval megpirítjuk, kevés fehérborral ízesítjük, megszórjuk friss petrezselyemmel. A pirított tigrisrákkal tesszük különlegessé a levesünket.