Fogköztisztítással a teljes körű szájápolásért

A napi szájápolási rutin legfőbb eleme a fogmosás, ám a fogköztisztítás lépésének beiktatása sem hiányozhat a sorból. A fogak közti részek ugyanis fogkefével nem, vagy csak nehezen érhetőek el, így nem tisztíthatóak maradéktalanul.

Az európaiak közel 50%-át érinti a szájbetegség valamilyen formája1. Számos kutatás rámutatott arra, hogy ha hagyjuk felhalmozódni a lepedéket, az károsíthatja az ínyt és a fogakat. Ez a folyamat gyulladáshoz, vérzéshez, fogérzékenységhez és fogszuvasodáshoz vezethet, később pedig potenciálisan általános egészségügyi problémák kiváltója is lehet.

Fogainknak öt felülete van, ezek mindegyike tisztítást igényel. Míg fogmosással a legtöbb felületről eltávolíthatjuk a lepedéket, a fogak oldalai nehezen vagy egyáltalán nem tisztíthatóak fogkefével. Pedig az ételmaradék és lepedék jelentős része a fogközökben halmozódik fel. Ezért van kiemelt jelentősége a fogköztisztításnak.

Szerencsére ma már számos eszköz áll rendelkezésre, amelyekkel a fogközök alaposan megtisztíthatóak. Manuális megoldások közül választhatunk fogselymet vagy interdentális kefét, elektromos módszert tekintve pedig a szájzuhanyok jelentik a megoldást. A szájzuhany vízsugarat irányít a fogakra és fogközökre, segítve az ételmaradékok és lepedék kíméletes eltávolítását. Jellemzően többféle tisztítási móddal rendelkezik, és segítségével gyorsan, könnyedén eltávolítható a lepedék.

Ahhoz, hogy a legszűkebb helyeken is hatékony tisztítást végezhessünk, érdemes olyan szájzuhanyt választani, amely vízből és levegőből álló mikrobuborékokat fecskendez be fogaink közé. A TrueLife AquaFloss Compact C200 a StreamTrue® technológiával képes erre. Öt tisztítási módot kínál, ezek közt van kifejezetten fogszabályzóhoz való, valamint implantátumok, koronák és hidak körül lerakódott lepedék eltávolítására kifejlesztett mód is. A tisztítás mellett a vízsugár masszírozza az ínyt, gyengéd pulzálással felváltva csökkenti és növeli a vízáramlást, hozzájárulva a jobb vérkeringéshez és az íny regenerálódásához.

Ha egy igazán könnyen kezelhető szájzuhanyt keresünk, akkor pedig a TrueLife AquaFloss Compact L100 jelentheti a megoldást. Használata egyszerű, azonnal megtanulható a helyes technika. Három tisztítási móddal és hat tisztítófejjel a teljes körű szájápolás nélkülözhetetlen eszközévé válik.

A TrueLife kifejezetten szájápolásra kifejlesztett termékei közt megtalálhatók a szónikus fogkefék is, mint a TrueLife SonicBrush Slim20. A vékony és könnyű fogkefe igen hatékony tisztításra képes. Percenként 70 000 mozdulatot végez az alapos tisztításért, és akár 30 napig bírja egy feltöltéssel. Ideális utazáskor is, elérhető fehér és rózsaszín színekben.

A TrueLife szájzuhanyok és szónikus fogkefék elérhetőek a Media Markt és az Euronics kínálatában.

1 Oral health care in Europe: Financing, access and provision, 2022

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!