Csütörtöktől mozikban az Örökké

A dán-izlandi-norvég romantikus sci-fi, a korábban a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon vetített Örökké szeptember 12-től látható országosan a Mozinet forgalmazásában.

Az Örökkében a huszonéves Elias beleszeret egy feltörekvő énekesnőbe, Anitába. A klímakutató fiú azonban képtelen elköteleződni élete szerelme mellett, inkább a karriert választja. Közel másfél évtizeddel később Elias egyike azon kutatóknak, akik az óceán fenekén lévő rejtélyes rés bezárására tesznek kísérletet, amely veszélyezteti a Földet. A férfi újra találkozik Anitával, és felszínre törnek elfojtott érzései. Elias hamarosan sorsdöntő expedícióra indul, így talán ez az utolsó esélye, hogy visszaszerezze egykori szerelmét.

A filmhez kapcsolódó Mozinet Nagylátószög adásban Kovács Gellért Filmszerész ezúttal Tóth Csaba újságíróval beszélgetett. Tóth Csaba szerint a filmipar viszonya a klímaváltozáshoz ellentmondásos. Például Leonardo DiCaprio kiemelkedő alakja a klímaaktivizmusnak, nem csak beszél róla, hanem dokumentumfilmeket finanszíroz, és jelentős adományokkal is támogatja az ügyet. Azonban életmódja – mint például magánrepülőgép és luxusjachtok használata – képmutató, és felveti az álságosság kérdését. Hollywood egészét nézve is ambivalens a helyzet: bár az iparág mostanában ökotudatos működésre törekszik, legalábbis igyekszik ezt kommunikálni magáról, de a stábok, még ha kifejezetten körültekintőek is, mindenképpen károsítják a környezetet a forgatások során: „Olyan iparágról beszélünk, amely próbálja hangsúlyozni, hogy ökotudatosan működik, de mégiscsak rendkívül pénzigényes, és környezetszennyező.” Az Örökké című filmmel kapcsolatban Tóth Csaba elmondja, a klímaváltozás témája gyakran megjelenik, a filmek azonban általában inkább a látványra és az akcióra koncentrálnak, semmint a mélyebb emberi drámákra. Ugyanakkor egyre több olyan alkotás készül, ahol a klímaváltozás már nem csak háttérként szolgál, hanem fontos tényezővé válik a karakterek életében.


Éppen egy esztendeje tiltotta le a márka további megismeréséről a látássérült autós szakértőket a Suzuki pr-osa

https://www.instagram.com/begurulva_podcast

Tudtad?

Mi az a blogger pont hu, az Egyszer már láttam autót pont hu, a Teszt a lelke mindennek pont hu, a GaszTROLL pont hu és a Trollverda pont hu honlapok, valamint a Begurulva – autó és kütyümustra és a podCARs pont hu podcast csatornák a Médiabirodalom lapcsoporthoz tartoznak!