Az Acer bemutatta az új TravelMate P6 14 AI-t; A világ egyik első, 1 kg alatti Copilot+ PC-jét

  • Az új Acer TravelMate P6 14 AI, amely a világ egyik első, 1 kg[i] alatti Copilot+ PC-je, új Intel® Core™ Ultra processzorokkal (2-es sorozat) érkezik, így nagy teljesítményt és új AI-élményt kínál a termelékenység, a kreativitás és biztonság terén, ultravékony és könnyű kivitelben.
  • Üzleti környezetek számára készült, egyedi munkafolyamatokat és biztonsági lehetőségeket kínál a birtokában lévő mesterséges intelligencia által hajtott eszközeivel, valamint zökkenőmentes kompatibilitást a legfontosabb üzleti szoftverekkel.
  • Tapasztalja meg a nagyszerű látványt a 14 hüvelykes WQXGA+ vagy WUXGA kijelzőn, 16:10 képaránnyal és 82%-os képernyő-káva aránnyal
  • Ideális sokat utazó vezetők és mobil szakemberek számára hosszú akkumulátor-üzemidővel, Wi-Fi 7 csatlakozással és MIL-STD 810H katonai szintű tartóssági tanusítvánnyal[ii]
  • A TravelMate P6 14 AI még ebben az évben ingyenes frissítéseket kap a Copilot+ PC-élményhez[iii]

Az Acer bemutatta az új TravelMate P6 14 AI-t, a világ egyik első, 1 kg alatti[1] Copilot+ PC-jét[3] , amely kivételes teljesítményt, mobilitást és mesterséges intelligenciát biztosít a vállalkozások és intézmények számára. Ezt az új Windows 11 Pro PC-t Intel® Core™ Ultra processzorok (Series 2) hajtják meg beépített NPU-val, amely akár 120 (total platform) TOPS AI teljesítménnyel is büszkélkedhet egy kompakt, szénszálas házban.

„A mesterséges intelligencia gyors ütemben fejlődik, ezért a vállalatoknak és vállalkozásoknak integrálniuk kell IT-infrastruktúrájukba a problémák gyors megoldása, valamint a munkafolyamat és a kommunikáció javítása érdekében” – mondta James Lin, az Acer Inc. notebook üzletágának vezérigazgatója. „A legújabb Intel Core Ultra processzorokkal a TravelMate P6 14 AI figyelemre méltó teljesítményt biztosít a dolgozóknak, és lehetővé tette számunkra, hogy a legújabb mesterséges intelligencia eszközöket és szoftvereket, a hihetetlen energiahatékonyságot és a beépített biztonsági védelmet kényelmes, ultrahordozható formában kombináljuk.”

Ez a legújabb TravelMate lenyűgöző, 14 hüvelykes WQXGA+ (2880×1800) 16:10 képarányú kijelzővel rendelkezik IPS technológiával vagy WUXGA (1920×1200) panellel, magas 400 nites fényerővel és 100%-os sRGB színskálával, amely támogatja a kiemelkedő képminőséget. A vékony keretek és a magas, 82%-os képernyő-keret arány maximalizálja a képernyő területét a magával ragadóbb megtekintési élmény érdekében.

Az új Intel Core Ultra processzorok akár 48 TOPS NPU AI-teljesítményt, akár 32 GB LPDDR5X-et, és 65 Wh-s akkumulátort tartalmaznak, amely zökkenőmentes többfeladatos munkavégzést és megnövelt termelékenységet biztosít, valamint rendelkezésre áll az új generációs Intel® Arc™ grafikus kártya AI támogatással. A nagy sebességű PCIe Gen4 SSD-t kínáló Intel® Evo™ kiadású TravelMate P6 14 AI bőséges tárhelyet és gyors adatátvitelt biztosít a nagy munkaterhelések kezelésére. Az 1,55 mm-es leütési-távolsággal rendelkező, csendes billentyűzet halk és kényelmes gépelést tesz lehetővé, illetve egy kényelmes mikrofon némító gombbal is rendelkezésre áll.

Élvonalbeli AI-eszközök

Amikor az NPU-t használják, a TravelMate P6 14 AI érintőpadjára bélyegzett AI logó világít, így jelezve a működést. Az Acer TravelMate Sense alkalmazásában található Acer Experience Zone hatékony mesterséges intelligencia funkciókat tartalmaz az együttműködéshez és az alkotáshoz. Az Acer Assist, az eszközön található mesterséges intelligencia-asszisztens, amely nyelvi modelleket és helyi fájlokat használ fel a technikai lekérdezések támogatására, dokumentumok és adatkészletek összefoglalására, valamint hibaelhárításra egyszerű utasításokkal anélkül, hogy az adatok elhagynák az eszközt. Az Acer LiveArt 2.0 képes egyszerűen eltávolítani a fényképek[iv] hátterét, és mélységtérképeket készíteni 2D képeken. Ezenkívül a GIMP és az Intel Stable Diffusion pluginja néhány kattintással és szövegbevitellel támogatja az illusztrációk és fényképek készítését.

Az Acer QuickPanel automatikusan elindul a kamera aktiválásakor, így a kamera és a mikrofon beállításai gyorsan módosíthatók. Az Acer PurifiedView 2.0 simább videokonferenciát és élő közvetítést biztosít, miközben optimalizálja az energiafogyasztást az NPU-n keresztül. A mesterséges intelligencia által megerősített funkciói, mint például a portré finomítás, a gyengéd megvilágítás és a szuperéles funkciók finoman simíthatják a megjelenést, javíthatják a megvilágítást, a színkontrasztot és a felbontást, miközben megőrzik a természetes megjelenést, hogy a felhasználók a lehető legjobban jelenjenek meg a videohívások során. A hármas mikrofonrendszert kihasználva az Acer PurifiedVoice 2.0 mesterséges intelligencia zajcsökkentéssel és három mikrofontömbbel segíti a felhasználókat a legjobb hangzásban a háttérzaj elnyomásával és a fő hangszóró hangjának fokozásával. Ráadásul a Copilot+ PC AI-élmények az idén érkező ingyenes frissítések révén elérhetők lesznek a TravelMate eszközön[3]

Masszív biztonság, tartósság és csatlakoztathatóság

A TravelMate P6 14 AI fejlett biztonsági és adminisztrációs funkciókat kínál QHD IR kamerával a gyors és biztonságos bejelentkezéshez, jelszavak nélkül. A hackerek elleni védelem érdekében adatvédelmi redőnnyel rendelkezik. Az Acer User Sensing Technology beépített látás alapú mesterséges intelligencia érzékelőt használ az emberek pontos észlelésére a távolságra és a mozgásra. Segíti az adatok biztonságát azáltal, hogy lezárja a képernyőt, amikor a tulajdonos távozik, és gyorsan felébred, amikor visszatér. Az integrált Acer ProShield Plus számos biztonsági és felügyeleti funkciót kínál egyetlen kliens konzolon.

Az új TravelMate strapabíró, és kibírja az erős igénybevételt az úton, köszönhetően a MIL-810H katonai szintű megfelelőségének[4] és az Acer Dust Defendernek, amely segít minimalizálni a teljesítményt lassító por felhalmozódását. Ezenkívül a legújabb vezeték nélküli kapcsolatot is biztosítja, beleértve a Wi-Fi 7-et, akár 5,8 Gbps sebességgel. Az integrált Bluetooth® 5.4 LE Audio funkcióval javítja a beszéd- és hangminőséget, valamint jobb hozzáférést biztosít a fülhallgatók laptopokhoz való használatához. Rendelkezésre áll továbbá egy USB 4 Type-C, amely támogatja a Thunderbolt 4™ -t, HDMI 2.1 és két USB 3.2 Gen1 Type-A port, így támogatva perifériák, monitorok és eszközök széles skáláját.

Környezetbarát tervezés

A TravelMate P6 14 AI dizájnjában és csomagolásában újrahasznosított anyagok találhatók, miközben EPEAT-regisztrált[v] és TCO 9 tanúsítvánnyal rendelkezik[vi], ami megfelel az elektronika területén vezető fenntarthatóság legszigorúbb kritériumainak.

Hatékony üzleti támogatás

Az Acer kereskedelmi megoldásai segítik a vállalkozásokat az IT-funkciók kezelésében és az adatok védelmében. A TravelMateSense szoftver lehetővé teszi számukra, hogy a dedikált TravelMateSense gomb egyetlen kattintásával optimalizálják, testreszabják és hozzáférjenek a támogatási rendszerekhez. A „Workflow” egyesíti azokat a funkciókat, amelyekre szükségük lehet a különböző munkavégzési forgatókönyvekhez (Meeting, Away és Work), és testreszabhatók az adott preferenciák alapján. A „Secure Guard” egy sor biztonsággal kapcsolatos funkciót kínál, beleértve az USB-filtert, a személyes biztonságos meghajtót, a fájlbiztonságot és a dinamikus zárolást, hogy megvédje a TravelMate eszközt a potenciális fenyegetésektől. A „Checkup” segítségével a vállalkozások megvizsgálhatják az alkatrészek állapotát, és útmutatót is tartalmaz az akkumulátortöltés optimalizálása érdekében végzett kalibrálásokhoz. A rendszer állapotát áttekintő ablak valós idejű állapotjelentést biztosít a TravelMate laptopon. Ezenkívül az Acer Office Manager lehetővé teszi a dedikált IT-személyzet nélküli irodák számára, hogy egyetlen portálon keresztül lekérdezzék az adatokat, központosítsák az erőforrásokat és felügyeljék az IT-eszközöket.

Ár és elérhetőség

Az Acer TravelMate P6 14 AI (TMP614-54/T/TCO) az EMEA régióban 2025 Q1 től lesz elérhető, 1349 EURO ártól.

A pontos specifikációk, az árak és elérhetőség régiónként változhat. Ha többet szeretne megtudni az elérhetőségről, a termékleírásokról és az árakról az adott piacokon, kérjük, látogasson el a www.acer.com oldalra.

i[]Az Acer 2024. szeptember 4-i belső piaci elemzése alapján, amely az Acer TravelMate P6 14 AI-t olyan gyártók termékeivel hasonlítja össze, mint az Asus, a HP, a Huawei, a Lenovo, a Microsoft, a Dell, az LG és a Samsung.

ii[]. A MIL-STD 810G/H egy ellenőrzött körülmények között végzett tesztelési protokoll, és nem garantálja a jövőbeni teljesítményt minden helyzetben. Ne próbálja meg szimulálni ezeket a teszteket, mivel az ebből eredő károkra nem vonatkozik az Acer szabványos garanciája.

iii[]Jönnek a Copilot+ PC-s élmények. Ingyenes frissítések szükségesek az év későbbi részében. Az időzítés eszközönként és régiónként eltérő. Lásd aka.ms/copilotpluspcs

iv[]  Képformátum .jpg és .png formátumban, mérete legfeljebb 10 MB. Az Acer LiveArt frissített verziója, elérhetősége és közzétételi ideje modellenként eltérő.

v[] Az EPEAT regisztrált, ahol lehetséges. Az EPEAT regisztráció országonként eltérő. Az országonkénti regisztrációs állapotért lásd a www.epeat.net webhelyet.

vi[] A TCO-tanúsítvánnyal rendelkező készülékeinkről további információért forduljon helyi értékesítési képviselethez.

Specifications / Specifikációk

NameAcer TravelMate P6 14 AI
ModelTMP614-54 TMP614-54T TMP614-54-TCO TMP614-54T-TCO
Operating SystemWindows 11 Pro, Windows 11 Home
ProcessorsIntel® Core™ Ultra 7 processor 268V (Intel® AI Boost capable) Intel® Core™ Ultra 7 processor 266V (Intel® AI Boost capable) Intel® Core™ Ultra 7 processor 258V (Intel® AI Boost capable) Intel® Core™ Ultra 7 processor 256V (Intel® AI Boost capable) Intel® Core™ Ultra 5 processor 226V (Intel® AI Boost capable)
GraphicsIntel® Arc™ Graphics
MemoryUp to 32 GB dual-channel LPDDR5X SDRAM
Display14.0-inch display, WQXGA+ (2880×1800) or WUXGA (1920×1200), 16:10 Aspect Ratio, 400 nit brightness, 100% sRGB
StorageUp to 1 TB M.2 SSD Gen4x1
Camera1440p QHD Video at 30 FPS, Staggered High Dynamic Range (SHDR), Temporal Noise Reduction (TNR); Privacy Shutter; 3x mic array
PortsType-C USB4 *2 Gen2 (TBT4), Type-A 3.2 Gen1x2, HDMI 2.1, Audio Jack
Battery, Battery life65Wh 4-cell Li-ion battery, fast charging; provides battery life up to 14 hours based on MobileMark 2025[i]
Wireless and NetworkingWi-Fi 7 Wireless LAN and Bluetooth 5.4 or above
SecurityAcer ProShield Plus, Discrete Trusted Platform Module (TPM) 2.0, Kensington lock
Dimensions313.7 (W) x 229.3 (D) x 15.90/16.65 (H) mm [12.35 (W) x 9.03 (D) x 0.63/0.66 (H) inches], .99 kg (2.18 lbs.)
System ComplianceEPEAT[4], TCO 9[5]

i[] Az akkumulátor tényleges élettartama a specifikációktól függően jelentősen eltérhet a termék típusától, konfigurációjától, alkalmazásoktól, energiagazdálkodási beállításoktól, működési feltételektől és a használt funkcióktól függően. A teljesítménybeli eltérések a használatban lévő összetevők alapján is felmerülnek, beleértve, de nem kizárólagosan a processzort, a RAM-kapacitást, a tárhelyet, a kijelzőt és a felbontást stb. Az akár 14 órás akkumulátor-üzemidő (a MobileMark® 2025 teszteredményei alapján).

FRISS PARALIMPIAI HÍREINK >>>

Tudtad?