Sütőtök krémleves sajtropogóssal
4 főre
140 gr natúr Medve Sajt (vagy tetszés szerint ízesített)
panko-morzsa a panírozáshoz
2 felvert tojás
1 kg sütőtök
200 gr burgonya
50 gr vaj
500 ml zöldség alaplé
200 ml főzőtejszín
só, bors
kakukkfű
olívaolaj
A tököt és a burgonyát megmossuk, megpucolva nagy darabokban egy sütőtálcára tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és meglocsoljuk olívaolajjal. Előmelegített sütőben 180 fokon puhára sütjük, körülbelül 25 perc alatt.
Egy lábasban vajat melegítünk, és ezen megforgatjuk a megpuhult zöldségeket. Lassacskán felöntjük az alaplével, és közben folyamatosan turmixoljuk.
Ha már krémes, feltesszük főni a tűzhelyre, főzőtejszínt adunk hozzá, összeforraljuk.
A tetszőleges ízesítésű Medvesajtot kis időre (15-20 perc) mélyhűtőbe tesszük. Miután jól lehűlt és megkeményedett felvert tojásba, majd panko morzsába forgatjuk. A panírozást kétszer megismételjük, és bő olajban gyorsan kisütjük.
A leves tetején tálaljuk.