Rózsaszín grépfrút szörbet

Bár a fagylalt szezontól függetlenül sokunk kedvenc desszertje, nyáron a legtöbben egyszerűen nem tudnak betelni vele. „Szerencsére manapság már nem kell messzire menni a minél teljesebb kulináris élmények érdekében. Akár otthon is készíthetünk ízletesebbnél-ízletesebb fagylaltokat” – emelte ki Simon László a Sage termékmenedzsere.

„A szörbet egy nagyon régi, a fagylaltok őseként is emlegetett friss vagy fagyasztott gyümölcsből készített üdítő, jeges édesség, amit általában az étkezés végén desszertként, de a két főfogás között gyomornyugtatóként szolgálnak fel” – hangsúlyozta Simon László, a Sage termékmenedzsere. Ha valaki szereti a gyümölcsöket, de jobban preferálja pürésített formában, édesen fogyasztani, akkor a szörbet kiváló választás lehet.

A rózsaszín grépfrút szörbethez 160 g porcukorra, 375 ml vízre, 190 ml friss rózsaszín vagy rubintvörös, lehűtött grépfrút lére, valamint egy enyhén felvert tojásfehérjére van szükség.

Elkészítés:

  • Keverjük össze a cukrot és a vizet egy nyeles edényben, alacsony hőfokon történő melegítés mellett. Folyamatosan kevergessük, hogy feloldódjon a cukor. Ezt követően növeljük a hőfokot és hagyjuk, hogy két percig folyamatosan gőzölögjön. Ezután tegyük a hűtőbe, hogy kellően lehűljön a mixtúra.
  • Keverjük össze a cukorszirupot, a grépfrútlét és a tojásfehérjét egy tálban. Ezt követően állítsuk be a fagylaltgépet a kívánt beállításra és keverési fokozatra.
  • Miután a massza megfagyott, akkor öntsük bele egy fagyálló tálba és tartsuk a fagyasztószekrényben legfeljebb egy hétig.

„Ez a recept a tojásfehérje felhasználása nélkül is elkészíthető. Ilyenkor azt tanácsoljuk, hogy használjuk a manuális beállítást a fagylaltgépen és hagyjuk, hogy legalább 60 percig keverje a gép a masszát. Ebben az esetben 700 ml-es szörbet fagylaltot kapunk.”

http://gasztroll.hu & SAGE