Nincs romantikusabb, mint egy vízparti esküvő

Kellemes csobogó víz, ibolyaszín és virágok mindenütt –néhány újdonság az esküvők világából. Megfigyelhető, hogy a fiatal párok egyre gyakrabban választanak romantikus helyszíneket és dekorációt, fő sláger pedig a vízparti esküvő.

Nagyon sok pár vízparton vagy víz mellett szeretné kimondani a boldogító igent, hiszen egy hófehér tengerpart, egy csodásan feldíszített vízparti stég valóban nagyon romantikus helyszín lehet. Kevesen tudják viszont, hogy még a fővárosban is van lehetőség vízparti esküvőre, hiszen a Városliget Café a csónakázó tavon egy különleges esküvői stéget épít, amelyhez a hátteret a Vajdahunyadvára adja. De vajon csak a látvány miatt vonzódunk olyannyira a vízhez?

A víz különleges szimbolikával bír! A víz folydogálása, áramlása a végtelenséget jelképezi, így azt tartják, hogy a víz mellett köttetett házasságok hosszú életűek lesznek. A keleti kultúrában mindemellett a víz a gazdagság és bőség jelképe. Állítólag, aki vízparton vagy vízen esküszik, annak a házassága gazdag és bőséges lesz mind érzelmekben, mind anyagi javakban egyaránt. Az ókori mitológia a vizet a termékenység szimbólumaként is tisztelte, így a házaspárok esküvői ceremóniáin mindig komoly szerepe volt a víznek, megelőlegezve ezzel a bőséges gyermekáldást. A mai párok is szívesen esküsznek víz mellett, így például nagyon népszerűek a tengerparti ceremóniák, de ezeknél sokszor a rokonok és a barátok nem lehetnek részesei a boldog pillanatnak. Természetesen Magyarországon sem kell lemondanunk a romantikus vízparti esküvőkről, a Balaton mellett és a fővárosban, a Városligetben a csónakázó tónál is gyakran szerveznek vízparti esküvőket.

A legnagyobb amerikai esküvőszervezők és esküvői divatcégek – mint például a Kleinfield vagy a Dream Big – minden évben megjelölik az adott esztendő kedvenc színét. Tavaly a zöld és természetes színekért, a vadvirágos dekorációért rajongtak az ifjú párok, idén viszont az ibolya kék és lilás árnyalatai vezetik majd a népszerűségi listát. A dekorációban, a ruhák színeiben, sőt még a süteményeken is visszaköszönnek a lila és ibolyakék. Természetesen az ibolya színei csodálatosak, de arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy ez a kis virág újra és újra visszatér az esküvő kötelező kellékei közé. Az ibolya virág ugyanis a hűség és a szerénység jelképe, így azok a mennyasszonyok, akik számára fontosak ezek az értékek, ibolyával díszített csokrot kérnek az oltár elé.

Egy esküvőn a virágok óriási szerepet töltenek be, nemcsak a dekoráció elengedhetetlen részei, de ebből készülnek a bokréták, koszorúk, csokrok is, amelyek komoly szerephez jutnak az esküvői ceremónia során. Idén azonban a mennyasszonyi ruhákon is kiemelt szerepben jelennek meg. Ennek hátterében minden bizonnyal a klasszikus divattrendek állnak, hiszen a 2018-as divat igazán virágos. Idén nyáron a virágos, színes ruhák, blúzok, pólók, nadrágok nagyon menőnek számítanak. A romantikus lelkű mennyasszonyok pedig minden bizonnyal nagyon örülnek annak, hogy a hófehér ruhájukon is főszerepet kapnak a csodás virágmotívumok, csipkék és minták. Oscar de La Renta például valódi leomló virágfűzéreket álmodott meg legújabb mennyasszonyi ruhakölteményeire.

Az étkezési elvárások továbbra is a tradicionális szokásokon alapulnak. Világszerte nagyon fontos egy elegáns és ízletes esküvői vacsora, bár az USA-ban egyre gyakrabban rendelnek 3-as fogatot a vendégeknek, azaz reggelit, ebédet és vacsorát. Szinte minden országban megfigyelhető, hogy az ifjú pár ragaszkodik a nemzetiségi gasztronómiához, azaz a származásuknak megfelelő tradicionális fogásokat részesítik előnyben, esetleg újragondolva a megszokott ízeket. Nincs ez másként Magyarországon sem, a klasszikus esküvői ízek modern köntösben köszönnek vissza az esküvői asztalról. Hamar Krisztina, Városliget Café értékesítési igazgatója elmondta: „A vízparti teraszos esküvők könnyed hangulata egyértelműen visszaköszön a gasztronómiában is. Megfigyelhető a grill parti jellegű kötetlen fogadásformák térnyerése, egyre gyakoribb, hogy a fiatal pár street food vagy finger food típusú étkezést választ a nagy napra. A Városliget Café egyébként az esküvői piac egyik kiemelkedő szereplője, amely mindig újabb és újabb megoldásokat kínál az ifjú pároknak. Ennek jegyében adott otthont február végén a magyar esküvőszervezők szakmai konferenciájának is, ahol az idei évben várható piaci kihívásokról és lehetőségekről is szó esett.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .