Az Acer elkötelezi magát amellett, hogy 50 tonna környezetszennyező műanyaghulladékot gyűjt össze a Plastic Bank Partnerség keretében

Az együttműködés segít megakadályozni, hogy 2,5 millió műanyag palacknak ​​megfelelő mennyiség kerüljön az óceánba, és támogatja a begyűjtők megélhetését az elmaradott helyeken, közösségekben

  • Az Acer együttműködik a Plastic Bankkal az Impact Program Partnership keretében, hogy 2024-ben 50 tonna óceánhoz kötődő műanyagot gyűjtsön össze délkelet-ázsiai gyűjtői közösségén keresztül.
  • Ezzel az erőfeszítéssel az Acer és a Plastic Bank megakadályozza, hogy 2,5 millió műanyag palacknak ​​megfelelő mennyiség kerüljön az óceánba, és a forrásnál kezeli a műanyagszennyezés problémáját.
  • A partnerség a kevésbé fejlett közösségeket is támogatja azáltal, hogy lehetővé teszi a lakosok számára, hogy műanyagot gyűjtsenek, és kereskedjenek vele jövedelem, áruk és szolgáltatások elérése érdekében.

A Föld napja idei témája a „Planet vs Plastics”, melyre reflektálva az Acer a Plastic Bankkal együttműködve vállalta, hogy 2024-ben legalább 50 tonna környezetből származó műanyaghulladékot gyűjt össze újrahasznosítás céljából. A kanadai székhelyű társadalmi vállalkozás eme növekvő probléma kezelésére összpontosít munkájával. A műanyagszennyezés felszámolását az újrahasznosító ökoszisztémák kiépítésével és a helyiek számára megélhetési lehetőségek megteremtésével próbálja megoldani a veszélyeztetett tengerparti területeken.

Az Acer Impact Program-partnersége a Plastic Bankkal a tervek szerint megakadályozza, hogy több mint 2,5 millió műanyag palacknak ​​megfelelő mennyiség kerüljön az óceánokba a gyűjtő-partnerek délkelet-ázsiai erőfeszítései révén. A tagok az összegyűjtött műanyagot a Plastic Bank gyűjtőfiókjaiba viszik, cserébe az összegyűjtött anyag helyi piaci áráért, valamint olyan bónuszokért, amelyek további bevételre és szociális juttatásokra válthatóak, például étkezési utalványok, egészségbiztosítás stb…

Az Acer és a Plastic Bank együttműködése támogatja az Egyesült Nemzetek Fenntartható Fejlődési Céljait (SDG), beleértve az SDG 1-et a szegénység felszámolását, a 8-as SGD-t; a tisztességes munkáért és a gazdasági növekedésért, a 12-es SDG-t a felelős fogyasztásért és termelésért, a 14-es SGD-t a víz alatti életért és a 17-es SGD-t partnerségre lépést a kitűzött célok érdekében. Az Acer ESG céljai közé tartozik továbbá a számítógépek és kijelzők 20-30%-os PCR műanyagtartalmának 2025-ig történő adaptálása, valamint a nulla nettó károsanyag-kibocsátás 2050-ig történő elérése. Az Acer az utóbbi évektől kezdve pionírként tett lépéseket a műanyagok elektronikus fogyasztói termékekben való felhasználása terén; a környezettudatos Vero termékcsaládjával. A gyártó a szén-dioxid-semlegesség iránti elkötelezettségét mutatja továbbá az első szén-dioxid-semleges PC létrehozásával, az Acer Aspire Vero 16 piacra dobásával, amely 2023 decemberében debütált. Az Acer az iparral és a változó életmóddal együtt folytatja a fejlődést az innovatív megoldások előmozdításával és környezettudatos megoldásokkal operál a működésének és a környezetének hosszú távú fenntarthatósága érdekében.