Mézes fagylalt

Bár a fagylalt szezontól függetlenül sokunk kedvenc desszertje, nyáron a legtöbben egyszerűen nem tudnak betelni vele. „Szerencsére manapság már nem kell messzire menni a minél teljesebb kulináris élmények érdekében. Akár otthon is készíthetünk ízletesebbnél-ízletesebb fagylaltokat” – emelte ki Simon László a Sage termékmenedzsere.

A méz fogyasztása számtalan előnnyel jár, egyfelől csökkenti a vérnyomást, másfelől pedig kedvező hatással van a szív működésére. A mézes fagylalt az év minden időszakában kellemes felfrissülést biztosít. Elkészítéséhez 500 ml habtejszínre, 250 ml tejre, 6 db tojássárgájára és 175 gramm jó minőségű mézre van szükség.

Elkészítés:

  • Első lépésben öntsük a habtejszínt és a tejet egy vastag aljú nyeles edénybe. Melegítsük addig, amíg el nem kezd gőzölögni.
  • Ezzel egyidőben öntsük egy tálba a cukrot és a tojássárgáját és kevergessük addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Amennyiben a tejes keverék felmelegedett, akkor lassan öntsük hozzá a tojássárgájához.
  • Ezután töröljük ki az edényt, majd folyassuk vissza bele a mixtúrát és alacsony hőfokon melegítsük tovább. Kevergessük folyamatosan egy fakanállal egészen addig, míg a keverék rá nem ragad a fakanál hátuljára.
  • Következő lépésben öntsük ki a mixtúrát egy hőálló edénybe, fedjük le és tegyük be a hűtőbe, hogy jól lehűljön.
  • Ha a massza megfagyott, akkor öntsük át egy fagyálló tálba és tartsuk legfeljebb egy hétig a fagyasztószekrényben.
  • Mézzel csurgatva ajánlott tálalni a tetszetősebb látvány érdekében

http://gasztroll.hu & SAGE