A Lizzóval koncertező Tkay Maidza inspiráló újdonsággal vezeti fel új albumát

Tkay Maidza, az első női rapper, akit a 4AD kiadó szerződtetett, bejelentette várva várt új albuma, a “Sweet Justice” érkezését. A lemez 2016-os debütáló anyagának folytatása, és november 3-án jelenik meg. Az albumon helyet kap a már korábban befutott, Flume produceri munkájával készült és földrengetőként jellemzett “Silent Assasin” című single is. Emellett Lolo ZouaïAmber Mark és Duckwrth is erősítik a közreműködők sorát. Tkay Maidza a lemezbejelentést a “Ring-a-Ling” című újdonsággal fejelte meg, melyhez Jocelyn Anquetil rendezett extravagáns videóklipet. A kisfilm premierjére az MTV csatornáin, illetve a New York-i Times Square-en került sor. A zimbabwei születésű, Ausztráliában nevelkedett és Los Angelesben élő rapper, énekesnő és producer így jellemzi a felvételt: “Egy erőt adó dalt szerettem volna készíteni, amely azt üzeni másoknak, hogy a legnagyobb hangsúlyt most a céljaimra helyezem”.

A “Sweet Justice” című album az előadó elmondása szerint a lélek sötét éjszakájának – és az azt követő megvilágosodásnak – az eredménye, amely egy sor szakmai és személyes számvetéshez vezetett. Hagyományos értelemben egy szakítós lemez. Arról szól, hogy Tkay szakít az önbizalomhiánnyal, ezzel együtt pedig az őt körülvevő mérgező kapcsolatokkal is. Szerencsére azonban időközben olyan új barátokra is szert tett, akikkel ugyanazon a kreatív hullámhosszon vannak: így jött a képbe a két kanadai producer, Stint és Kaytranada, illetve Flume is, akik valamennyien segédkeznek a lemezen. A végeredmény egy olyan korong, amely megtestesíti Tkay művészetének gyönyörű ellentmondásait. Egy album az újjászületésről és azon női energiák felhasználásáról, melyek legbelül végig ott rejlettek benne: “A ‘Sweet Justice‘ lehetőséget teremtett, hogy becsatornázzam az elmúlt két évben átélt érzelmeimet. Ez egy napló azokról a dolgokról és gondolatokról, amiket magamban tartottam. A lemez elkészítése gyógyító élmény volt, és hálás vagyok, hogy olyan producerekkel dolgozhattam együtt, akik egész karrierem során inspiráltak” – mondja.

Billie Eilish és Dua Lipa oldalán levezényelt közös turnékat követően Tkay jelenleg Lizzóval koncertezik, nemrég pedig az ausztrál Splendour in the Grass fesztiválon játszott főműsoridős szettet. Hamarosan önálló dátumait is bejelentik.

NÉZD MEG A VIDEÓKLIPET »