Megjelent Cserna-Szabó András új könyve, a 77 magyar pacal

Cserna-Szabó András: 77 magyar pacal

– avagy a gyomor csodálatos élete –

Cserna-Szabó András: 77 magyar pacalMár az ókori görögök is… vagy ha ők nem, de a rómaiak biztosan! Üssük fel Apiciust vagy a Satyricont, és lám: ott a pacal. És a sötét középkor? Aki olvasta Rabelais-t, csak somolyog. Hát a modernek? Pacal minden mennyiségben, benne úszunk pillangózva. A posztmodernekről már nem is szólunk, csak annyit mégis: a pacal az pacal az pacal az pacal.
Cserna-Szabó András régi nagy híve a marhabendőnek, tagja a titkos pacalszektának: ők azok, akik minden étlapon a pacalt keresik.
A 77 magyar pacal nem egyszerűen csak egy könyv. Ez egy igazi, hamisítatlan, őseredeti beavató könyv, alcíme lehetne akár Bevezetés a pacalba vagy A pacal filozófiája, netán A pacalisták evangéliuma is, és egyik sem lenne túlzás. Három részből áll: egy történeti, egy gasztronómiai (77 recept) és egy irodalmi fejezetből. Benne van minden, amit tudni akarsz a pacalról, de sosem merted megkérdezni…
Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen a kerthelyiségben, kezében kenyér, éppen szaftot tunkol, fröccsöt iszik, s közben új, eddig ismeretlen pacalokkal álmodik.

„A férfi szívéhez a pacalon át vezet az út, ezt eddig is tudtam, de a 77 magyar pacal olvasása óta büszkébben eszem (és főzöm) a pacalt. E könyv után soha senki nem fog ugyanúgy nézni a pacalra, mint eddig. Azt is ki merem jelenteni: mindenki a pacalra fog nézni. Pacalista lettem végleg.” (Segal Viktor)

Megrendelés
Megjelenés: 2017. augusztus 31.
Oldalszám: 288 oldal
Méret: 165 x 185 mm
Kötés: Füles kartonált
Ár: 3999 Ft
ISBN: 978 963 14 3538 2