Ezekre a dolgokra kell odafigyelni befőzésnél

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Egy professzionális befőzőedénnyel pontosan követhetjük a recepteket

Az eperrel elkezdődött és jelenleg már javában tart a befőzési szezon. A Sencor összegyűjtött néhány tippet, melyekkel hatékonyan őrizhetők meg az ízek és a vitaminok a befőzés során. „Jelenleg számtalan népszerű gyümölcs, így a meggy, a málna, az őszibarack és sárgabarack érhető el frissen. Éppen ezért ajánlott ezekre a gyümölcsökre koncentrálni, hiszen fontos, hogy befőzéskor a lehető legfrissebb alapanyagok kerüljenek az üvegbe” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor termékmenedzsere.

A befőzés előtt kiemelt figyelmet kell fordítani a munkapult, illetve a használni kívánt konyhai eszközök megtisztítására, az esetleges szennyeződések miatt ugyanis később megpenészedhetnek a különféle gyümölcsök az üvegben. Szerencsére a művelethez nincs szükség óriási konyhára, elég átgondolni és készíteni fejben egy tervet a befőzés menetére vonatkozóan. „Szintén ajánlott jó minőségű, jól záró üvegeket beszerezni. A rozsdás, sérült, rosszul záródó fedelekkel idővel levegőt kaphatnak a lekvárok, vagy befőttek, éppen ezért ezek nélkül nem érdemes belevágni” – hangsúlyozta Lucza András.

Recept nélkül nem szabad elkezdeni a befőzést, fontos, hogy meglegyen milyen tartósítószerekkel, illetve milyen módszerrel kívánjuk eltenni a gyümölcsöket. „Az utóbbi időben egyre népszerűbb a tartósítószer-mentes lekvárbefőzés. Ilyen esetben a tisztaság, a cukor és a befőzési eljárás gondoskodik arról, hogy télen még sokáig élvezhessük a nyári ízeket” – hívta fel a figyelmet a Sencor termékmenedzsere. Hozzátette: az üvegek lezárását követően érdemes néhány percre fejre fordítani őket. Így vákuum keletkezik, mely hozzájárul a tartósítás tökéletesítéséhez, legyen szó lekvárról, vagy befőttről.

Bár sok háztartásban alapvetően különféle lábasokban és fazekakban történik a befőzés, egy befőzőedénnyel professzionálisabb munkafolyamat valósítható meg. Egy ilyen eszköz előnye, hogy a főzési folyamat pontosan az adott recepthez szabható, ily módón az ízek és az értékes vitaminok a lehető leghatékonyabban őrizhetők meg. „Az SPP 2100WH készüléknél például rendkívül széles skálán, 30 és 100 Celsius fok között állítható be a termosztát a kívánt hőmérsékletre. A készülék a kívánt hőfok elérésénél hangjelzést ad, emellett melegen tartó funkcióval is ellátták” – tette hozzá a szakember.

Az ízletes befőttek és lekvárok elkészítése napjainkban már jóval egyszerűbb munkafolyamatnak tekinthető. Nem beszélve arról, hogy a befőzés során otthon készíthetünk az egész család számára finom, egészséges, vitaminban gazdag élelmiszereket.

###
A SENCOR-ról
A SENCOR a világ egyik leggyorsabban növekvő fogyasztói és kereskedelmi márkája, termékei világszerte több mint 50 országban érhetőek el. A céget 1969-ben Japánban alapították. A márka célkitűzése az igényes vásárlók kiszolgálása kiváló minőségű, stílusos termékekkel. A SENCOR – megelőzve a trendeket és alakítva azokat – bevezette a színes készülékeket több termékkategóriában is. A márka folyamatosan bővíti portfólióját, mely már jelenleg is több ezer termékből áll. Kínálatában egyaránt megtalálhatóak konyhai gépek, szórakoztató elektronikai, háztartási cikkek, egészségügyi és szépségápolási termékek, valamint autós szórakoztató és irodatechnikai eszközök.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .