Mintegy ezer kör a Malom-tó körül

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

A hétvégén rendezték a 8. DBW Tapolca Félmaratont a Balaton mellett, a barlangok és vizek városában, ahol a korábbi évekhez képest megduplázott induló létszám húzott futócipőt.
A közel 400 fős mezőny tagjai 5, 10,5 és félmaratoni távok közül választhattak, a gyerekeknek másfél kilométeres tókerülés jelentette a kihívást; összesen mintegy ezerszer futották körbe a Malom-tavat.
A késő délutáni rajt időszakára az évszakhoz képest enyhe, igazi futóidő lett. A célba érkezőket egyedi emlékérem várta. A versenyzők a Fő téren mediterrán hangulatban fogyaszthatták el a melegszendvicseket és palacsintákat.
„Nagy kihívást jelentett nekünk is a verseny, hiszen idén a korábbi évekhez képest sok mindent másképp csináltunk. Új pálya a belvárosban, nagyobb indulói létszám, sok újdonság várt ránk is. Összességében sikeresnek értékelem a rendezvényt, de lesz, amit mindenképp máshogy kell csinálni a jövőben” – foglalta össze Tóth András főszervező.

A 21 km-es táv férfi és női dobogósai:

1. Zsódér  Zsolt 1:22:28
2. Kerekes Bukta (MecsekMan-ÖKE) 1:25:15
3. Szirbek  Zsolt 1:29:27

1. Csörnyeiné  Nelly (Fittbike) 1:33:02
2. Dr. Beller  Zsuzsanna 1:35:55
3. Hakszer  Erika (DÖKE) 1:40:22

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .