Osztrák melange

Az adventi időszakban sok honfitársunk keresi fel az Osztrák-Magyar Monarchia egykorfi fővárosát, Bécset, hogy felfedezze az ottani karácsonyi vásárok gasztronómiai és kézműves termékeinek kínálatát. Az osztrák melange ezért a magyarok számára sem ismeretlen, hiszen szinte valamennyi bécsi kávézó kínálatában megtalálható. Elkészítése rendkívül egyszerű, így akár otthon, a négy fal között is élvezhetjük semmihez sem hasonlítható ízvilágát.

Elkészítéséhez első lépésként főzzünk le egy erős fekete kávét. Ez lehet eszpresszó, vagy akár dupla kávé is, függően attól, mennyire erős kávét szeretnénk elfogyasztani. Ezt követően öntsük bele a kávét egy nagyobb csészébe és szórjuk meg kevéske reszelt étcsokoládéval. Majd a kávéfőző tejhabosítójával készítsünk tejhabot és öntsük rá a kávéra. Végül pedig fújjunk tejszínhabot a tejhabra, végül szórjuk meg fahéjjal és egy kis kakaóval. A végeredmény egy rendkívül ízlésesen tálalt különlegesség, melyet akár a vendégeinknek is felszolgálhatunk.