Nessa Barrett ismét megindító dalt hozott édesanyjára emlékezve

A pillanatok alatt sztárrá ért, Nessa Barrett a szívéből egy újabb darabot ad rajongóinak a „die first” című, megindító új dalában. Az eredetileg veszteség ihlette, sötéten romantikus himnusz a szerelem múlandó természetéről szól, amihez egy videóklip is társul játékos, gyermeki lencsén keresztül megközelítve egy filozofikus elmélkedést.

A most debütáló „die first” követi a pop-punk előadó februárban megjelent, nehéz témát feldolgozó „dying on the inside” sikerét és a 2021-ben aranyminősített „la di die” bemutatkozását. Nem is csoda Nessa sikere, hiszen generációját nagymértékben érintő eseteket mutat be saját példáján keresztül, miközben önmagát is folyamatosan igyekszik zenéjével gyógyítani.

A libabőrt kiváltó újdonság Barrettet ezúttal elmélkedő hangulatban találja, aki korábban is foglalkozott az elmúlással, most pedig saját távcsövén keresztül látottakat igyekszik bemutatni:

„Az élet olyan rövid” – mondta el a tehetség új szerzeményéről. „Míg a „die first” kezdetben a veszteség gondolatára összpontosított, a fókusz hamarosan megváltozott és az életem legfontosabb embereihez szóló szerelmes dallá alakult. Soha nem akarok arra gondolni, hogy ne legyenek mellettem a szeretteim. Szerintem ez az egyik legszebb dolog ebben a felvételben; mindenkinek van valakije vagy valamije, amely nélkül nem tudja elképzelni az életét.”

A fiatal énekesnő azt is elárulta, hogy az egyik első ember, akivel megosztotta zeneszámot a legjobb barátja, Cooper Noriega volt: „Cooper azt mondta, hogy ez a kedvenc dala az albumomról. Nagyon boldog vagyok, hogy elmondhattam neki, hogy ez neki és anyámnak szólt, mielőtt elhunyt. Ez az ő tiszteletére készült. Szeretném, ha az emberek tudnák, hogy nem kell egyedül megküzdeniük az őket ért nehézségekkel.”

„die first”-ben megmutatkozik mindaz a fajta tiszta érzelem, amelyre Barrett rajongói számíthatnak. Barrett pedig a mintapélda arra, hogy a zene ereje felmérhetetlen: minél nagyobb követővel rendelkezik, annál tudatosabban használja, hogy rávilágítson a nagy kérdésekre, a belső zűrzavart pedig szakszerűen olyan hangjegyekké és betűkké alakítsa, amiben a hallgatóság is orvosságra lelhet.

Nézd meg itt: https://www.youtube.com/watch?v=Bgm2naUtoJo&list=PLi7gEmWQedJ1EnTS7y8LTp-1z5MEeilmE&index=4