JÖVŐRE ÉN IS INDULOK! – mint, gigamegakávétróger! (Elvégre ma is ittam 3 az 1-bent.)

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

A NESPRESSO JEGESKÁVÉ BLOGGERVERSENY DÖNTŐSÖK RECEPTJEI

KÁRAI DÁVID – ÍZ HUSZÁR:  TIRAMISU ICED LATTE

Hozzávalók:

1 db Nespresso Leggero on Ice kávékapszula

4-5 db jégkocka

1,5 dl hideg tej

2-3 csepp mandulakivonat

1 dl hideg tejszín

1 evőkanál mascarpone

1 evőkanál porcukor

cukrozatlan kakaópor a tetejére

1 db babapiskóta díszítéshez

Elkészítés:

A jégkockát hideg pohárba tesszük, majd ráfőzünk egy adag espressot a Leggero on Ice őrleményből. Shakerbe tesszük, összerázzuk, majd ha lehűlt, egy másik pohárba átszűrjük.

A lehűtött kávéhoz hozzákeverjük a tejet és a mandulakivonatot.

A tejszínt majdnem teljesen kemény habbá verjük, majd hozzákanalazzuk a mascarpone-t, ízlés szerint édesítjük és az egészet kemény habbá verjük.

Habzsákba töltjük és a hideg kávéra nyomjuk. A hab tetejét megszórjuk kakaóval és babapiskótával kínáljuk.

 

BREAKFAST LOVER LILI: JEGES-CSOKOLÁDES CAFFÉ AL COCCO

Hozzávalók:

1 db Nespresso Leggero on Ice kapszula (40 ml)

1 marék jég

2 evőkanál csokiszósz

1 dl sűrű kókusztej

Elkészítés:

Egy receptes pohár aljára öntjük a csokiszószt, majd teletesszük a poharat jégkockákkal.

Ráöntjük a sűrű kókusztejet.

Lefőzzük egy kis pohárba az espressot és ízlés szerint cukrot keverünk bele, majd az italunk tetejére öntjük.

 

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .