Kéne, mi? A világ első Cinema 4K 60p/50p videót rögzítő digitális tükör nélküli fényképezőgépe*

Az új LUMIX DC-GH5S kiváló, magas fényérzékenységű teljesítménnyel 4:2:2 10 bites*2 videófelvételre és korlátlan rögzítési időtartamra képes
*1 A Digital Cinema Initiatives (DCI) által meghatározott Cinema 4K (C4K:4096×2160) felbontásnak megfelelő digitálistükör nélküli fényképezőgépek között (2018. január 8-i állapot). Egy Panasonic tanulmány eredménye alapján.
*2 4:2:0 8-bites felvétel C4K 60p/50p és 4K 60p/50p felbontással SD-memóriakártyán
A Panasonic büszkén mutatja be új, tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépét, a LUMIX GH5S-t, amely továbbfejlesztett videórögzítési funkciókkal és megnövelt képminőséggel rendelkezik gyengébb fényviszonyok között. A professzionális filmkészítők számára tervezett és fejlesztett LUMIX GH5S az eddigi legnagyobb érzékenységgel és legkiválóbb képminőséggel rendelkező LUMIX fényképezőgép.
Az új, 10,2 megapixeles Dual Native ISO technológiával és Venus Engine képfeldolgozóval működő Digital Live MOS képérzékelő a kép legsötétebb részeit is élethűen jeleníti meg, akár ISO 51200 érzékenységgel. A több képarányt kezelő képérzékelő megfelelő kapacitással rendelkezik, hogy azonos látószöget nyújtson azonos gyújtótávolságnál, 4:3, 17:9, 16:9 és 3:2 képaránynál is. Az képérzékelő támogatja a 14-bites RAW formátumú felvételeket is, nagyobb rugalmasságot biztosítva a professzionális RAW szerkesztési munkafolyamatoknál.
A LUMIX GH5 a világ első olyan digitális tükör nélküli fényképezőgépe*1, amely 4K 60p/50p felbontással képes videót rögzíteni. Ezenfelül a LUMIX GH5S azzal is új fejezetet nyitott, hogy a világ első 4K 60p/50p videorögzítését nyújtja Cinema 4K (4096×2160)*2 felbontásban. A fényképezőgép ráadásul belső 4:2:2 10-bites videórögzítésre*3 is alkalmas, amely a filmkészítésnél használt, élethű színmegjelenítést biztosító színminta-vételezés. A LUMIX GH5S 4:2:2 10-bites 400-Mbps All-Intra tömörítéssel Cinema 4K 24p és 4K 30p/25p/24p felbontással, valamint 200-Mbps All-Intra tömörítéssel Full HD felbontásban is rögzít videókat. Sem a Full HD, sem a 4K videóknál nincs korlátozva*4 a felvétel időtartama. A LUMIX GH5S Fotóstílus (Photo Style) üzemmódban megfelel a Hybrid Log Gamma (HLG) alkalmazásával készített 4K HDR felvételek követelményeinek. HLG-hez rendelkezésre áll egy alacsony bitrátájú 4K HEVC felvételi mód is, amellyel a videók lejátszhatók olyan, a HEVC tömörítési formátummal kompatibilis audiovizuális készülékeken, mint, amilyenek a Panasonic 4K HDR televíziók.
A VFR (Variable Frame Rate) funkcióval a felhasználók lassított vagy gyorsított videót készíthetnek C4K/4K (60 fps, maximum 2.5x lassított 24p-ben) és FHD (240 fps, maximum 10x lassított 24p-ben) felbontásban. A fényképezőgép gyárilag tartalmazza a V-LogL adatokat, hogy a felhasználóknak ne kelljen külön megvásárolni a frissítési szoftverkulcsot. A LUMIX GH5S kompatibilis az Időkód BE/KI (Time Code IN/OUT) funkcióval. A gyári csomagolásban lévő BNC átalakító kábellel és BNC kábellel, valamint a vakuszinkronizáló aljzattal beállított időkód-szinkronizálás segítségével egyszerűen megvalósítható a több fényképezőgéppel rögzített felvételek nemlineáris idővonalas szerkesztése. A 3,5 mm-es mikrofoncsatlakozó támogatja a LINE bemenetet.
A DFD (Depth From Defocus) technológia*5 és az ultragyors jelfeldolgozás lehetővé teszi a rendkívül gyors, körülbelül 0,07 másodperc*6 alatti autofókuszt és 12 (AFS) / 8 (AFC) fps-t ér el a 12-bites RAW, valamint 11 (AFS) / 7 (AFC) fps-t a 14-bites RAW formátumú sorozatfelvételnél. A pontos fókuszálást 225 fókuszterület, követő AF (Tracking AF) és precíziós AF (Pinpoint AF) segíti. A 4K FOTÓ funkció 60 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvétel készítését teszi lehetővé 8 megapixel egyenértékű felbontásban.
A gyenge fényviszonyok között is kiválóan teljesítő LUMIX GH5S a nagyobb fényérzékenységnek és a képérzékelő optimális kalibrálásának köszönhetően -5 fényértékkel jobb teljesítményt nyújt a Low Light AF üzemmódban. A Live View Boost is egy hasznos funkció, amely a fényérzékenység kizárólag élő nézőképben való megnövelésével lehetővé teszi a kompozíció megtekintését akár teljes sötétben is. Éjszakai Üzemmódban (Night Mode) a menü kezelőfelülete vörös megvilágítást kap, amely sötétben kellemesebb a szemnek. Az MF segéd (MF assist) nagyítási arányát a szokványos 10x-ről 20x-re növelték, ami különösen a csillagászati fényképezésnél praktikus.
Hogy kellően bírja a kemény terepi igénybevételt, a GH5S első és hátsó váza magnéziumöntvényből készült és nem csupán cseppálló*7, de a pornak és -10 Celsius fokig a fagynak is ellenáll. A GH5S kettő SD memóriakártya-foglalattal rendelkezik, amelyek kompatibilisek a nagy sebességű és kapacitású UHS-II és Video Speed Class 60 szabványokkal. A felhasználók Relay Recording, Backup Recording vagy Allocation Recording üzemmódok közül rugalmasan választhatnak felvételi módot. HDMI A típusú csatlakozó is rendelkezésre áll.
A GH5S fényképezőgép élőképes keresője (Live View Finder – LVF) elképesztő, körülbelül 1,52x / 0,76x (35 mm-es rendszer egyenértéke) nagyítási arányt biztosít, amely zökkenőmentes megjelenítést nyújt 120 fps-sel. A rendkívül precíz és gyors OLED (Organic Light-Emitting Diode) kijelző 3 680K képpontos felbontást és 100%-os látómezőt biztosít. A kettős tárcsákon kívül egy több irányban működtethető joystick segíti a rugalmas és felhasználóbarát működtetést.
A GH5S Bluetooth és Wi-Fi® kapcsolattal is rendelkezik, hogy rugalmasabban lehessen megosztani a fotózási élményeket, valamint azonnal és egyszerűen lehessen képeket továbbítani. A Bluetooth 4.2 kompatibilitás (az ún. BLE: Bluetooth Low Energy) lehetővé teszi az okostelefonhoz vagy tablethez történő azonnali csatlakozást minimális energiafogyasztás mellett. A hagyományos 2,4GHz-es (IEEE 802.11b/g/n) Wi-Fi kapcsolaton felül a még biztonságosabb és stabilabb 5GHz-es (IEEE802.11ac)*8 Wi-Fi kapcsolat is rendelkezésre áll.
A külön megvásárolható DMW-BGGH5 pótakkumulátoros markolattal hosszabb üzemidő és stabilabb tartás biztosítható. A DMW-XLR1 XLR mikrofon adapter (külön megvásárolható) nagy felbontású hangfelvételt*9 tesz lehetővé külső XLR mikrofonnal.
Az új LUMIX GH5S további innovációkkal gazdagítja a kreatív munkafolyamatokat, és új csúcsokat ér el a gyenge fényviszonyok között kiváló minőségben készített képeivel, amelyek nagyban bővítik a videókészítők rendelkezésére álló lehetőségeket.
*14K 60p/50p (digitálistükör nélküli fényképezőgépnél), 4:2:2 10-bites (cserélhető objektíves digitális fényképezőgépnél) (2017. január 4-i állapot)
*2 A Digital Cinema Initiatives (DCI) által meghatározott Cinema 4K (C4K:4096×2160) felbontásnak megfelelő tükör nélküli digitális fényképezőgépek között (2018. január 8-i állapot). Egy Panasonic tanulmány eredménye alapján.
*3 4:2:0 8-bites felvétel C4K 60p/50p és 4K 60p/50p felbontással SD memóriakártyán
*4Amíg az SD memóriakártya tárhelye el nem fogy vagy az akkumulátor le nem merül.
*5 A kontraszt autofókusz és a DFD technológia együttes alkalmazása csak a Panasonic Micro Four Thirds objektívekkel működik.
*6AFS (egyszerű autofókusz) módban, széles végállásban H-ES12060 objektívvel (CIPA).
*7A cseppálló kifejezés azt jelenti, hogy a fényképezőgép az általánosnál magasabb szintű védelmet nyújt minimális mennyiségű nedvesség, víz vagy por ellen. A cseppállóság nem jelent garantált védelmet arra az esetre, ha a fényképezőgépet közvetlenül víz éri.
*8 Az 5 GHz-es Wi-Fi sáv egyes országokban nem elérhető.
*9Csak MOV formátumban
• Mozgókép felvétele / 4K FOTÓ felvétel
– [AVCHD] vagy [MP4 (28 Mbps alatt)] formátumú mozgóképfelvételhez használjon „Class 4” SD sebességkategóriájú vagy annál gyorsabb memóriakártyát.
– [C4K/4K], [MOV] vagy [4K FOTÓ] üzemmódban történő [MP4] formátumú mozgóképfelvételhez használjon “UHS-I / UHS-II UHS Speed Class 3 (U3)” SD sebességkategóriájú memóriakártyát.
(Az SD sebességkategória a folyamatos írásra vonatkozó sebességszabvány.)
– MP4 mozgóképek [MP4] üzemmódban [C4K/4K] felbontással:
– SDHC memóriakártya használatánál: Megszakítás nélkül folytathatja a felvételt, akkor is, ha a fájl mérete meghaladja a 4 GB-ot, de a videofájl több részletben kerül rögzítésre, amelyek külön-külön játszhatók majd le.
– SDXC memóriakártya használatánál: Megszakítás nélkül folytathatja a felvételt, akkor is, ha a fájl mérete meghaladja a 96 GB-ot vagy a 3 óra 4 perc időtartamot, de a videofájl több részletben kerül rögzítésre, amelyek külön-külön játszhatók majd le.
– MP4 mozgóképek [MP4] üzemmódban [C4K/4K] felbontással:
Megszakítás nélkül folytathatja a felvételt, akkor is, ha a fájl mérete meghaladja a 4 GB-ot vagy a 30 perces időtartamot, de a videofájl több részletben kerül rögzítésre, amelyek külön-külön játszhatók majd le.•[C4K/4K 60p][C4K/4K 50p] videokimenethez használjon HDMI logóval ellátott HDMI 2.0 kábelt, amelynek a leírásában szerepel, hogy „4K kompatibilis”.

 

A VILÁGÚJDONSÁG BEMUTATÁSÁT HAMAROSAN FOLYTATJUK!

 

Két új taggal bővült a Panasonic Reference Class audiokinálata

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .