Jazzpiknik fellépők

ELECTRO DELUXE

Báránybőrbe bújt farkasfalka, akik annak ellenére megtartották nevüket, hogy zenéjük a könnyed elektroból az organikus, groove-os, tömény jazz és a funk piszkos keverékévé alakult át. Ártatlan örömzene, a legdögösebb ritmusokkal ötvözve.

A különböző stílusok között lavírozva egész hazájukat meghódították, mind a francia zenei kritikusok, mind a hallgatók körében hatalmas népszerűségnek örvendenek, annak ellenére, hogy angolul énekelnek. Mind a 4 eddig kiadott albumuk a francia jazz zenei listák 1. helyére került, de a pop listák 10 legjobbja között is ott szerepel. Elképesztően energikus élő koncertjeikre hamar elfogynak a jegyek, sőt, a legnagyobb nevű, nemzetközi jazz & pop fesztiválok is kapkodnak értük 2001 óta.

Legújabb saját kiadású albumukon, a CIRCLE-ön, az élő felvételekre és a vintage hangszerelésre helyezték a hangsúlyt. Elképesztően egyedi hangzású, csupasz, gátlástalan és őszinte zene az övék. A CIRCLE hihetetlen élmény, akár albumon hallgatva, akár élőben végigtombolva. Zene az elmének és a léleknek egyaránt.

Honlap: http://www.electrodeluxe.com/

Facebook: https://www.facebook.com/electrodeluxeofficiel/

Youtube: https://www.youtube.com/user/e2luxofficial

GESZTI+JAZZ+AZ+LÁNYOK

Rapülők, Jazz+Az, Gringo Sztár, Létvágy… Geszti Péter, a sokoldalú előadóművész és csapata sok generációnak tud újat, na meg régit mutatni. Van, hogy Geszti rímbe rángat, olykor igényes jazzel, máskor stadionrepesztő produkciókkal lepi meg közönségét. 2018-ban sem lesz másképp, ráadásul a régi és új rajongók most mindenből a legjobbat kapják. Minden, ami Gesztiben jó, egy új, ütős, szórakoztató produkcióba sűrítve. A Rapülők, a Jazz+Az, a Gringó Sztár és a LÉTVÁGY legnépszerűbb dalai, vizuális kényeztetéssel, jó kedvvel, bőséggel, Váczi Eszterrel, Behumi Dórival és Kozma Orsival.

Egyszerre retro és egyszerre mai. A kilencvenes évek nagy slágerei mindenkit magukkal ragadnak, de Geszti lendületes színpadi jelenléte és humora feledteti az idők múlását. Ahogy kedvenc mondása szól: „Az idő az egyetlen dolog, ami magától telik, a többi rajtunk múlik.” Rajta pedig nem múlik, hogy nagy buli kerekedjen a koncertjein.

Facebook: https://www.facebook.com/gesztipeter/

Youtube: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=XhZ_XkmS1ew

JAMIE CULLUM

Jamie Cullum kétszeres Golden Globe-, háromszoros Brit- és Sony Rádió-, kétszeres „Az Év Embere” díjas előadó. A még csak 36 éves zenészt 10 millió eladott album után világszerte mindenki ismeri.

Az Egyesült Királyság eddig valaha volt legsikeresebb jazzművésze egyedi megközelítéssel áll a jazz, a pop és a rock műfajaihoz. Az igazi áttörést a 2003-ban megjelent albuma, a “Twentysomething” hozta meg neki, amiből 3 millió példány kelt el, 11-szeres platina, 11-szeres arany és kétszeres ezüst albumként.

Az igazán sokoldalú és lüktető energiájú zenész remélhetőleg a Paloznaki Jazzpiknik színpadán is felugrik majd zongorája tetejére, ahogy az már védjegyévé vált felejthetetlen koncertjei során!

Web: http://www.jamiecullum.com/

Facebook: https://www.facebook.com/jamiecullum/

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=iu0pewX67mE

KRAAK & SMAAK

A holland elektronikus funk-soul produkció, a Kraak & Smaak trió három tagja Oscar de Jong, Mark Kneppers és Wim Plug. Első, 2005-ben kiadott lemezük, a “Boogie Angst óta a Kraak & Smaak-hangzás fogalommá vált. Zenéjük egyszerre “ropogós és finom” – ahogyan azt a nevük is jelenti. Nomen est omen – fellépéseiken felváltva keverik a könnyed élőzenét és a pattogós DJ-szetteket. A stílusilag nehezen behatárolható zenekar mindenből a legjobbat válogatja össze: acid jazzből, hiphopból, soulból, funkból, house-ból.

Nem csoda, hogy a Kraak & Smaak rövid időn belül került világszerte a zenei élvonalba, és, hogy ma már a legnagyobb fesztiválok színpadán mutathatják meg az együttes tagjai, hogy mit is tudnak. Idén például, legnagyobb örömünkre, a Paloznaki Jazzpikinik színpadán!

Web:

http://kraaksmaak.com/

Facebook: https://www.facebook.com/KraakAndSmaak/

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=K0eyo8F455c

SOUL II SOUL

Jazzie csupán 13 éves volt, amikor iskolatársával, Daddae-val megalapították első sound systemüket (a sound system a jamaikai zenei kultúra meghatározó eleme, azt a formációt nevezik így, amikor több DJ, vagy MC összeáll egy közös zenei projektre). A Jah Rico sound system főként reggae-t játszott a kezdetekben, de 3 év zenélés után Jazzie-ék átváltottak a soulra, és felvették a már sokkal inkább hozzájuk passzoló Soul II Soul nevet. A formáció hamar nagyon népszerű lett a szűk közösségben, de Jazzie szerette volna, ha zenéjük még több emberhez elérne.

A Baleár-szigeteki hangzás és az Acid House egyedi keveredése csakhamar utat nyitott nekik a nagyközönség felé is, de az igazi áttörést az első nagy fellépésük jelentette a legendás Afrika Centerben, a londoni Covent Gardenben. Itt született meg az utánozhatatlan Soul II Soul élmény. A többi sound systemmel ellentétben a Soul II Soul ugyanis nem csupán a nagynevű DJ-k felsorakoztatásáról szólt, hanem a hangulatról. Ez a fellépés nyitotta meg a kapukat a lemezkiadók felé, ajánlatok érkeztek innen is, onnan is, még végül 1986-ban a Soul II Soul leszerződött a Virginnel. Innen már egyenes út vezetett a hírnévig, a “Keep On Moving” és a “Back To Life” az angol zenei listák élére került. Csakhamar Amerikát is meghódították, 1990-ben 2 Grammyt is nyertek, Jazzie-t pedig az NAACP (National Association for the Advancement of Colored People) is kitüntette. Azóta már hivatalos Soul II Soul Napot is tartanak az Államokban.

2008-ban Jazzie elnyerte a Ivor Novello Díjat, mint inspiratív személyiség, illetve mint “a zenész, aki az angol afro-amerikai zenének saját lelket adott”. Egy hónappal később maga az angol királynő is kitüntette, a 30 év zeneiparban eltöltött munkájának elismeréseként.

Facebook: https://www.facebook.com/soul2soulofficial/

Weboldal: http://soul2soul.co.uk/

Youtube: https://www.youtube.com/user/officialsoul2soul

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .