Fiatal színházi szakírók a REFLEX4 Nemzetközi Színházi Fesztiválon

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Felhívás: In/between Reflex(ions)

Közeledik a határidő, ameddig az érdeklődők jelentkezhetnek a sepsiszentgyörgyi a REFLEX4 Nemzetközi Színházi Fesztivál keretében szervezett workshopra: a fiatal színházi szakírók április 6-ig küldhetik el bemutatkozó kritikájuk. A sikerrel pályázók május 6-14. közt a fesztiválra meghívott olyan színházak előadásairól gondolkodnak közösen és írnak, mint a németországi She She Pop, a brit Gob Squad, a szlovén Kranji Preseren Színház, a lengyel Song of the Goat Színház, a magyarországi Örkény István Színház, az Orlai Produkciós Iroda és a Hodworks, a romániai Piatra Neamț-i Tineretului Színháza és a Kolozsvári Állami Magyar Színház.

A workshop munkálatainak irányítói neves szakemberek: Kricsfalusi Beatrix (irodalom- és színháztörténész, a Debreceni Egyetem adjunktusa), Iulia Popovici (színházkritikus és -kurátor, az Observatorul Cultural hetilap szerkesztője), Andrew Haydon (független színházkritikus, a Postcards from the Gods bloggere), Stefan Johansson (kritikus és dramaturg, a Svéd Rádió és a Svéd Királyi Opera korábbi munkatársa). A résztvevők velük együttműködve szerkesztik, írják a fesztivál magyar, román és angol nyelvű kritikai blogját. A műhelyvezetőktől szakmai támogatást kapnak, szövegeik építő szakmai és nyelvi, stilisztikai gondozáson mennek át, mielőtt megjelennek a fesztivál honlapján. Rövid távú képzés ez, amely hozzájárul a fiatal / pályakezdő szakírók felkészüléséhez, képességeik kibontakozásához, bátorításukhoz, illetve szakmai kapcsolataik építéséhez.

A workshop munkanyelve az angol.

Az érdeklődők rövid, angol nyelvű bemutatkozó levelet (emailben) és egy korábban nem publikált, anyanyelvükön vagy angolul írt kritikát (Word-csatolmányban) küldhetnek a jelentkezéshez. Fontos, hogy a kritika tárgyául választott előadás kortárs színházi nyelvet használjon. A szervezők és a workshop irányítói a beküldött írások alapján választják ki a résztvevőket. A döntésről április folyamán minden jelentkező értesítést kap. A résztvevőknek a fesztivál szállásköltséget, ellátást, az előadásokra belépőt biztosít. Saját utazásuk költsége a résztvevőkre hárul.

További információ és jelentkezés a reflexfest@gmail.com 2018. április 6-ig.

Az In/Between Reflex(ions) workshop szervezésében a Tamási Áron Színház partnere a Román Kulturális Intézet.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .